Pages

Thursday, February 23, 2012

Taylor Swift ft Zac Efron

you probably may have seen this on facebook or found it yourself on you tube, but i just wanna share it here..they performed in ellen show with funny lyrics but awesome combo..enjoy!

Monday, February 6, 2012

budak kecik yang super cute.

tadi godek2 koleksi video lama, just nak share video ni..dulu masa study famous gila budak kecik ni, nyanyi dengan sepenuh hati. muka full of expression. dengan gaya dia yang super cute tu. hehe, tak tau skrg apa cerita..tapi aku ada reserach sikit, owner blog tu bagitau ada video budak ni mengaji sebab ada yang complain mak ayah dia didik dengan ajar lagu. jadi nak puaskan hati orang lain mak ayah dia record & upload dia mengaji pulakkk. huhu,+ tapi aku tak jumpa pulak, jom layan..


aku cari video ni kat youtube, mula2 tak jumpa. so aku upload. 
dah upload baru jumpa pulak. haha. (+___+)


in case la video yang aku upload tu tak boleh play, 
aku letak jugak yang ni. =]


ini ada banyak la jugak dalam youtube. so have fun. ;]


p/s : comel rasa nak gigit pipi =P

Saturday, February 4, 2012

cuakk! bukan di astro ceria.

Lebih kurang 8.30 pg td keluar dari rumah, hantar ayah dengan mama ke kl central. nak bercuti ke Bei Jing mereka ni weh. kena tinggal anak2 dia semua. tapi aku ingatkan boleh la meronggeng dengan adik kat rumah tapi sedeynye3 lah sebab adik ppuan aku, mira. pun holiday jugakkk..huwaa. tinggal la aku dengan adik lelaki aku, boy. ok sambung cerita. sampai kl centrl kami drop mama ayah kat entrance between kl central, hilton hotel & le meridien hotel. dah peluk cium mama ayah, kami gerak la. eh, sebelum gerak cousin kami call nak follow ikut balik *ingatkan dah balik sebab diorg sampai awal* lepas tu kami tunggu depan entrance Air Pickup kalau tak silap aku la. der, mana nak ingat. heh. tapi kat depan axiata, tu aku ingat. so kami park kereta, mira hi2 dengan makcik + cousin aku kejap. aku dari dalam kereta lebih kurang jarak 10 meter dari tempat makcik aku duduk, buka tingkap ingat nak lambai tangan. dok bercerita pulak..tapi, aku terperasan sorang mamat ni..dari tadi tenung aku,  

kemeja merah kotak2 + jeans biru muda + bag pack = gaya macam mat bangla.

fine la, aku tak kisah kau nak tenung muka aku yang jelita ni, tapi apsal muka macam ade niat tak baik bro. pernah tak tengok orang macam tengah usha line clear ke tak. aku cuak ok, sebab pandangan mata dia tajam. macam nak terkeluar biji mata. pernah tengok mata buaya? aa lebih kurang. kot dia nak ambik alih title jadi buaya darat aku tak tau la kan. dah tu, berdiri rapat sangat degan kereta. tak normal. dengan pantas la jari aku tekan button naik kan cermin tingkap. aku usha jugak mamat tu, agaknya cun sangat aku ni sampai dia nak tenung tak berhenti. boleh pandang2~ jangan pegang2~ ecewah! tapi serius aku cuak. aku lock pintu kereta. tiba2 dia rapatkan badan kat pintu belakang,

dia cuba buka pintu kereta! dua kali dia tarik. i saw it. aku cuak! aku cuak!

masa tu aku dok terpandang makcik aku, yang perasan jugak mamat tu dok cuba bukak pintu kereta kami. aku pegang handphone tapi aku tak tau nak dail apa?siapa? cuma ingat nak dail makcik aku jela tapi mira masa tu dah berjalan nak ke kereta, esh aku takut kang mamat ni tetiba attack dia pulak. nak unlock pintu pun aku gabra tau. mana la tau buatnya tiba2 mamat tu attack aku, yela dah dia duk berdiri dekat dengan pintu aku.

mira masuk kereta, mamat tu tak blah lagi. still standing sebelah kereta kitorg. aku tak tau apa intention dia masa tu. kau tak rasa yang kami ni boleh repot polis ke? aku memang ada niat nak call polis dah masa tu, tapi mira cakap tak payah. ada la dalam 5 minit dia stare kat kitorg. sumpah aku cuak. lepas tu dia jalan macam nak melintas jalan, tapi tak pun. lepas tu patah balik, tah mana nak pegi ntah. mira terus call makcik aku. kitorg memang cuak2 kat dalam kereta tu. kalau tak sebab tunggu our cousins, kitorg memang dah jalan dah. sampai sekarang pun rasa cuak lagi kalau ingat balik.

nasib la aku memang selalu lock pintu kereta, kes ni pun aku kira terlupa gak la nak lock. lambat, dah nampak bahaya depan mata baru nak bertindak tapi syukur tak jadi apa2. 

untuk korg, beware bila park kereta area kl central tu. make sure, lock kereta ok.

p/s : lock jela kereta tu tak kira siapa pun yang ada kat dalam, atau sekejap mana pun korg keluar.