Pages

Friday, December 23, 2011

office end year dinner @ farewell party ida

sibuk pulak sekarang ni. tapi dah end of year, dah kurang kerja sikit. kalau tak, macam nak mati. ok, tipu. takdelah sampai nak mati tapi tak cukup tidur. aku jenis orang yang akan pening kepala kalau tak cukup tidur, mata akan jadi hitam~ tapi aku recover cepat pulak lingkaran hitam tu walaupun aku masih penat dan mengantuk. jadi orang tak akan nampak aku sebagai orang yang penat/mengantuk/letih sebaliknya sebagai orang akan nampak aku 

"wah, dia ni boleh tahan jugak ye kerja tidur lewat pun masih gagah dan bersemangat lagi buat kerja harini" tekanan aku kat situ ok. 

kadang2 tu aku akan angguk2 depan monitor dan geleng2 cover line. haha. yang paling best aku duduk depan bos, bukan menghadap bos ok. bos yang menghadap belakang aku =D~ so, apa yang aku tengok kat monitor sure la bos boleh nampak kan. tak boleh nak berjoyah skit. hehe bak kate colleague aku. berboya2..haha..


yang penting aku cuti jumaat depan sampai selasa..yihhoooo~ itu pun bos siap tanya,


"30hb? tak ada deliverable ke? you tanya diorg, need someone to sign take over your work masa you cuti. ke diorg dah keluar lunch? ok, lepas lunch bagi kat i balik." 


siot kan? aku tak pernah cuti tau. kecuali cuti raya haritu, itu pun 2 hari je kot. hangin satu badan time tu, rasa nak nangis dah. sobs. tapi next week orang dah tak banyak hantar doc dah. eh, client pun nak cuti ler. bos je yang tak nak cuti. eh, apa pulak. harini dia cuti tau, dia kat indonesia petu holiday ngan family sekali. choyy. kalo bos tak release cuti aku, aku cuti jek. =P

ok, this month rasa macam cepat pulak. kebetulan rabu lepas kitorg ada office end year dinner. esoknya lastday for one of our colleague, berhenti sebab nak further master next year. so dinner tu kira macam farewell kitorg untuk dia la. padahal bos yang bayar. haha. sabtu ni, oh esok la kan...dia nak nikah. eh, tunanglah..sebab tak kan nak study abroad sorang2 kan..jadi kena la kahwin awal. 


ha, nila budaknye. yang cakap aku lebih kanak2 ribena dari dia. 
haha. kami sama2 ribena ok. =P


aku ada kawan2 yang sekepala sama2 happy & sedih bila dalam office. thanks to all of you for being such a gud friend to me. bila time gila, kita gila sama2. kalau sorang kena marah, semua pun nak tunjuk emo jugak. haha. kalau stress je, ada yang ceriakan mood. kalau bergosip, memang tak habis cakap sampai balik. haha, tapi itula yang buat kita jadi 'ngam' sama2 kan..happy forever~


 us~


we~


from top left : kin, zla & ida
from bottom left : esther & me


Ida Liyana Mohamad aku wish yang terbaik untuk kau, semoga jadi tunang & bakal isteri yang soleh. hehe, semoga dapat kejar cita2 kau. jangan lupakan kitorang kat sini ye. we will missss u ida~ terutama esther, saranghe ida~

p/s : sedih bila dapat love letter dari ida. aku nangis tau. sobs..tata ida~

credit to pic owner~


2 comments:

Farihah Ahmad said...

ohhhh aku nkkkkkk sgt keja Y____Y

hudadida said...

Farihah Ahmad:
kau nak?
meh tlg aku meh..
aku pening gile nih~
nak MC boley? -______-!