Pages

Wednesday, November 9, 2011

fobia

Ablutophobia - Takut mencuci atau mandi
Acarophobia - Takut pada rasa gatal atau serangga yang menyebabkan gatal.
Acerophobia - Takut akan rasa asam.
Achluophobia - Takut akan gelap/kegelapan.
Acousticophobia - Takut akan suara.
Acrophobia - Takut akan ketinggian.
Aerophobia - Takut meneguk, menelan udara,atau material beracun yang ada di udara.
Aeroacrophobia - Takut akan tempat tinggi yang terbuka.
Aeronausiphobia - Takut akan muntah atau mabuk udara.
Agateophobia - Takut akan kegilaan.
Agliophobia - Takut akan rasa sakit.
Agoraphobia - Takut pada tempat terbuka, takut di kerumunan orang, tempat umum seperti pasar. Takut untuk meninggalkan tempat yang aman.
Ailurophobia - Takut pada kucing.(aku suke kucing!)
Alektorophobia - Takut pada ayam.(ni takleh mkn ayam kfc, ayam mc'd haha)
Ambulophobia - Takut berjalan. (ni kalo perempuan ni carik la laki kaye, mintak driver sorg)
Ancraophobia - Takut pada angin. (Anemophobia)
Bufonophobia - Takut pada kodok atau katak
Caligynephobia - Takut pada wanita cantik (harap2 la yang fobia tu hensem)
Chaetophobia - Takut pada rambut. (ni macam mana nak tengok rambut bini ni?lg seksi kot kalau botak..=P)
Clinophobia - Takut untuk tidur. (jadi security guard bagus ni)

ini sebahagian je, hehe..korang fobia ape? boleh cek kat cisdel.com
 

2 comments:

Farihah Ahmad said...

aku apa ntah phobianyaaa...

hudadida said...

Farihah Ahmad:
ahaha~ xpe..discover kendian..