Pages

Thursday, June 30, 2011

syukur, alhamdulillah..

terlalu hebat dugaan kali ni. thanks for those yang bg semangat kat aku, aku hargai sangat2..at least aku tau masih ada lagi insan yang sudi ambil berat masalah orang lain..masalah aku terutamanya la kan. memang kadang2 aku rasa tak adil bila terbeban dengan masalah macam ni, macam jatuh ditimpa tangga. mungkin ade hikmahnya tapi biasa la..bila ditimpa masalah tu mane ade orang cakap “oh bagusnya aku dapat maslah macam ni, bagi lah lagi. sukenye~~” sure takde la kan..cuma pada siapa2 yang ada masalah tu aku nak kongsi kan satu video dari youtube. mungkin korang pernah nampak atau dengar atau jugak tonton tapi aku nak berkongsi sebab aku rasa tenang lepas tengok dan dengar ceramah ustaz Asri. walaupun aku sedih tapi kesedihan tu sikit2 hilang, bukan terus tak fikir masalah tu..cuma aku dapat sedikit kekuatan bila fikir balik apa yang ustaz Asri cakap, Allah sentiasa ada dan semua yang terjadi mungkin yang terbaik untuk aku.

Firman Allah,

Barang siapa yang bertaqwa kepada Allah, Dia akan adakan baginya jalan keluar dan Allah akan mengurniakan rezeki dari arah yang tak disangka-sangka kepadanya.

Surah Al-Talaq. 65 : ayat 2 – 3




p/s : syukur alhamdulillah, akan selesai satu masalah.. =]

2 comments:

Farihah Ahmad said...

everything is going to be better insha ALLAH :)

hudadida said...

Farihah Ahmad:
thx farihah..i hope so..
Allah maha mendengar..
aku rase lebih dekat Dia..