Pages

Thursday, December 30, 2010

esok cuti wey!

aku suke, aku suke..yeah. malaysia akhirnye menggondol Piala Suzuki..hoyeh3..pasukan malaysia, tahniah untuk anda..wuuuuhu, fahmi mmg encem..seb baik da bepunye =P
aku bukan la minat sangat sebenarnye bola ni, in fact aku tak kenal pon sape pemain2 mesia nih..seb baik la aku rajin jugak tengok berita@bace 'sok kaba' *bahase paso sungguh* rajin ker? haha..sebab lawan indonesia kot yang menyemarakkan lagi keinginan aku nak tengok. hhe. tapi takdela rajin bace ruangan sukan pon. hehek. kot2 yang encem2 tu menarik gak la minat aku nak tengok. *tengok je ke, ahaha*

korang nk tau sape awek fahmi? meh le tekan >> sinun.

klik untuk tumbesaran.

rupenye aku da lame pon menFollow beliau tapi taktau pon die awek fahmi..hek hek nampak sangat recently tak active blogging. huhu. yang aku tau die penah join program realiti, gua tak hingat plak program tuh, erm tanye die sendiri lah. =D

p/s : esok cutii..yay jugakk walopun aku tak keje..huahua..

Tuesday, December 28, 2010

makan-makan

Sape suke makan, sile angkat tangan. (me! hehe) kalo korg mmg jenis suke makan jom aku nak syor kat korg makan kat satu tempat yang syiok habis. sedap lagi lazat wa cakap sama lu..huhu sedap wey memang sedap. puas hati la kalo makan, lagipun die banyak choices. Restoran Hj Sharin Low kat sri gombak tapi ade cawangan kat tempat lain jugak. kalo nak tau lebih lanjut bole ke mukebuku die, sile tekan >> S.i.n.i


nampak sedap kan???
siap ade bawang terselit kat gigi lagi..hihihihi


selamat makan! =P

Saturday, December 25, 2010

what u give, u get back..yep, i got it..

semalam. kejadian semalam la yang buat aku rase macam ni. rase tak diperlukan, rase dibuang. ape yang buat die jadi macam tu. die buat aku takde semangat. sikit pon die tak peduli. sikit pon takde. sikit pon..kadang2 aku rase macam die nak balas dendam..betul ke macam tu??

p/s : penat, sangat penat macam ni.. =[

Tuesday, December 21, 2010

One Way Ticket by Neil Sedaka

wuUUuuUUu'~ gotta one way ticket to the blue~ huhu..lagu ni best. lagu lame tapi kalo denga sure tergude hahak..ini da jadi lagu trademark pulak mase kat vietnam aritu..woops..terbgtau pulak hihi..nanti aku cite ok..entri kali ni denga lagu Neil Sedaka dulu ok..

yag kat bawah ni live version.. kalo nak denga yang record punye tekan SINI

One Way Ticket by Neil Sedaka


Choo, choo train chuggin' down the track
Gotta travel on, never comin' back
Oh, oh got a one way ticket to the blues

Bye, bye love my baby's leavin' me
Now lonely teardrops are all that I can see
Oh, oh got a one way ticket to the blues

I'm gonna take a trip to lonesome town
Gonna stay at heartbreak hotel
A fool such as I there never was
I cried a tear so well

Choo, choo train chuggin' down the track
Gotta travel on, never comin' back
Oh, oh got a one way ticket to the blues

Oh, oh got a one way ticket to the blues

I'm gonna take a trip to lonesome town
Gonna stay at heartbreak hotel
A fool such as I there never was
I cried a tear so well

Choo, choo train chuggin' down the track
Gotta travel on, never comin' back
Oh, oh got a one way ticket to the blues

Oh, oh got a one way ticket to the blues
Oh, oh got a one way ticket to the blues

p/s : suke denga die sebut wuUuuuUu'~ hihi

Monday, December 13, 2010

excidently menabrak bontot honda city

ye. aku janji..aku tau, ni nak cite la niha. haritu, ade la dalam dua minggu lepas. aku langgar bontot kete honda city. bukan diri atau batang tubuh aku la, kete myvi mak akuu..erm. aku mase tu baru baik demam, ecely tak baik betul lagi. mamai, tu yang jadi hentam bontot kete org. yela aku paham la sape tak marah kalo kete kene langgar, nak2 lagi kete baru plak kan. W.S.Y 8.8.9. baru kan. tapi tak payah la pangai pon macam cibai. aku bukan nak kutuk cha ya nun alip tu, tapi die macam bangang jek. die nak aku baya rm1000 mule2 tu. aku cakap, baya dulu. nanti aku bank in. die da ambik no hp aku, siap mintak no ic aku tau. aku bagi, cakap mulot je. tapi die siap mintak tengok ic aku, yg aku pon bengong time tu. aku bagi die tengok. die siap ambik gamba kete aku lagi, glemer kejap.

aku da nangis da lepas tu. rm1000 mane aku nak carik time tu dengan tak gaji lagi. tau2 pukul 11.30 cha ya nun alip tu call aku bgtau yang die nak aku bank in rm1070 before 12p.m. mane aku ade. aku da call org2 yang aku pecaye, diorg cakap buat je repot. so aku bgtau kat cha ya nun alip tu sile buat repot bcoz aku memang tak bole nak baya. aku mintak nombor plate kete die sebab aku ter-delete. tapi die tak bagi2 pon.

aku call ehem2. then die bgtau jalan ke IPD petaling jaya. aku tak tau la kenape mase tu emosi sangat. nangis gile2. mungkin pasal rm1000 tu kot. dan mungkin pasal pikir macam mane nak bgtau mak ayah aku. lame aku kat depan balai kelana jaya tu, nangis tak hingat. sebab aku mule2 buat repot kat situ tapi diorg cakap kena buat kat PJ. nasib baik ade ehem2 tolong tenangkan aku, die bgtau jalan.

aku sampai IPD petaling jaya, lame. tapi cha ya nun alip tu tak bagi2 lagi info kat aku. penat aku tunggu. da la aku demam time tu. geram gile. aku call die lagi skali, die cakap kejap. tak lame tu aku nampak kete die masuk kawasan IPD tu. aku ingatkan die nak samai sebab tu die cakap kejap. tapi korg tau ape? die masuk lepas tu dok cepat2 nak buat repot. vavi. aku nampak die kata dalam. da aku memang kat dalam tu sure la aku nampak die. aku call lagi, aku cakap nak info tu. die cakap ok2 then letak fon. pastu aku nampak die sambung balik buat repot tu. fcuk. aku bangun jalan g kat tempat die, aku cakap aku nak no kete die. petu die cakap aku kena isi borang dulu. aku lagi dulu sampai dari die. sengal. aku cakap aku da siap buat sume tu. pastu baru die bagi. tah hape2 tah.

sham datang lepas tu. ingat nak suruh die hanta balik. tapi kete die sape plak nak bawak balik kan. tula. konon tak nak mintak tolong. last2 skali call jugak. tepakse la aku sendiri bawak kete balik jugak. bawak 40km/j weh. da terhuyung hayang da kete tu, brape kali kena honk. sham banyak kali msg aku tanye katne, cakap drive elok2, fokus. yela, aku tak larat gile time tu. tapi akhirnye sampai rumah jugak la.



body kiri yang sememang da cedera, tambah lagi parah.


pandangan tepi kiri


patah sikit la.


no plat terkeluar sikit.


kecederaan dibahagian tepi kanan.


bonet depan yang kemek hentam bontot honda tu.

p/s : cha ya nun alip tu call aku haritu mintak no hp polis yang ambik repot kitorg, cakap dengan aku baik2 lembut2 la konon. jangan harap aku nak bagi. carik la sendiri.

taxi - angkubah

tahniah TAXI! kerana menang TwiSties BinGITTTTT!!!
aku suke lagu korg.

Sunday, December 12, 2010

jadi burung hantu

ok aku tau aku janji next post tentang ecident tp aku just nak bgtau aku tengah buat bunga telor, hantaran minggu ni. jadi aku agak busy sikit, dah 1 hari jadi burung hantu, tak tido. malam tadi pon aku tido dua jam je. bukan malam pon, 5 pagi. hehe. weekend ni duduk kedai. tolong kawan aku wedding planner, sambil2 cari duit lebih. almaklumlah, isnin depan aku last keje kat kelana jaya tu. kontrak da habis. ok nanti aku opload pic kerja2 yang aku buat. ok daa..encik tandas da panggil..huhu

p/s : time ni pulak die nak menabung amanah saham mr tan. =P

Friday, December 10, 2010

My Header Contest

yey..mahu join kontes lagik. dapat tau kontes ni dari belog liayana lunia ..macam menarik pulak, kebetulan baru je buat header baru. takla cantik sgt tapi mane tau rezeki kan. huhu, bole buat belanje isi minyak kete. huahuahua. ok, owner belog kontes ni adelah tenenet teneeeettt..

cik Rieyana! hoyeh2!

sile kelik untuk untuk ke belog beliau.

ye, aku pon bru je meng-follow belog beliau, antara syarat2 yang dikenakan oleh tuan belog. i follow~ bak kate abang jam sinar pagi tu. huhu. tengok bilangan peng-sapot kontest kat belog Rieyana ramainyelah, tak cukup jari tangan dengan kaki nak bilang. =P~

dalam keadaan selsema+batok+demam siki2 ni pon ade hati nak join kontest hikhik. takpe2, bagi can kat aku eh. =P~ aku tepek skali la header baru kt bawah ni.



oh sebelum terlupe, skrg aku nak tag 3 orang pulak, drumbass sikit...


korg2 yg nak join moh le memeriahkan lagi kontes nih..

sakit, hapus dosa-dosa kecik

warrrgghh..betul2 punye selesema + batok + demam sikit..tapi kalo da seseme tu, da macam demam satu badan da..huk huk tak suke.. takpe2, sakit ni menghapuskan dosa2 kecik. alhamdulillah. tadi da telan panadol soluble, tggu tgh hari pulak. tapi aku tak larat wey. rase nak balik je nih..WuUuuuu~


cian org sakit ni. kui3..

p/s : selseme punye pasal td mase parking da tergesel body depan kete dengan bontot kete org, errgghh stress aku.. suda la aritu eciden. oh aku tak bgtau korg yang aku eciden eh? takpe, tggu next entry ok. *banyak bende dalam kepale nih. huh*

Thursday, December 9, 2010

Selamat malam..

arghh..tak sukenye selsema..bari je baik demam bulan lepas, ni selsema pulak. haadoi. tak larat wey. nak tido. selamat malam sume. +_+ mimpi yang indah2~

Monday, December 6, 2010

Maal Hijrah dengan doa akhir dan awal tahun

esok maal hijrah. tahun baru untuk umat islam diseluruh dunia. biasenye maklong akan sibuk tanye dah bace ke doa akhir tahun. hurm, kat sini aku kongsikan doa2 akhir tahun dan awal tahun untuk korg bacekan. semoga kita dapat rahmat Allah, selamat tinggal tahun yang mendukakan. selamat datang tahun baru, harap tahun baru ni dapat memberikan kebaikan kepada seluruh umat islam. amen.

Bacalah doa ini tiga kali bila akhir tahun baru Islam, boleh dilakukan sesudah asar atau sebelum maghrib pada tarikh 29 atau 30 Dzulhijah. Dengan doa ini kita memohon ketika kita akan mengakhiri perjalanan tahun yang akan ditinggalkan ini akan mendapatkan ampunan dari Allah swt atas perbuatan-perbuatan yang dilarang oleh-Nya, dan apabila dalam tahun yang akan ditinggalkannya itu ada perbuatan-perbuatan yang diredhai oleh Allah Swt yang kita kerjakan, maka mohonlah agar amal soleh tersebut diterima oleh Allah Swt.




Bacalah doa ini tiga kali bila kita masuk 1 Muharam. Boleh dilakukan selepas maghrib atau pun sesudahnya. Dengan doa ini kita sebagai Mu'min memohon kepada Allah Swt. agar dalam memasuki tahun baru ini kita dapat meningkatkan amal kebajikan dan ketaqwaan.


Selamat menyambut maal hijrah~

kotak cokelat yang bole dimakan

saje nak share pic cokelat banyak2 ni nak kasi korg terliur huhu. aku pon da terliur jugak da sebenarnye. hak hak..cokelat bersama2 kotak yang bole dimakan. so save la duit. beli cokelat, makan dengan bekas2 sekali. hihi. best kan? tak payah pening kepale mane nak buang bekas atau kotak cokelat tu. pilih la yang mane satu berkenan. huhu.


ini cokelat kotak pok a dot.
kalo tak tau nak bagi hadiah ape kat kawan2 atau kenalan, bagi la yang ni.
tak payah nak balut2. kih kih.


yang ni plak sesuai bagi kat sape2 yang suke make-up.
macam kotak bedak yang tepek kat muka tu kan?
ala kire macam artis gitu, nak letak subang dengan rantai pon bole. heh.


yang ni ala2 bekas orang menjahit letak sume jarum benang bagai tu kan??


haaa..yang ni eksklusif sikit.
ala2 princess gitu.
bagi hadiah orang kawen pon sesuai.
tak pon hadiah anniversay ke kan.
sure melt hati orang yang dapat tu. romantik gitu.
jangan cokelat tu yang melt dulu udah le ye. =P


yang ni nampak agak old school sikit.
ade rupa batu marmar yang dicurah cokelat tak? =P


yang ini bekasnye ala2 bekas isi kuih bulan.
macam bekas biskut pon ade.
rase macam buat dari kulit kayu pulak. hek.


ini dah macam bekas kutip kerang tepi laut jek. huhu.


p/s : kredit tu mirza baig yang suke bagi email kat aku. thx u friend.

pengantin disamun?

wah. pernah dengar pengantin disamun? pernah dengar pengantin tengah duduk makan beradab tiba2 ade org datang acu pistol then cakap..

"berhenti makan, serahkan kerongsang2 dan cucuk sanggul anda sekarang." ade ke macam tu? memang tak berhati perut betol la org yang menyamun tu.
tak tak, tu konon2 je..bukan macam tu sebenarnye. ini kisah benar ok. tak main2 tau *iklan P1 wimax. berape P1 wimax baya ko ni huda?* ini kes pecah rumah semasa majlis kenduri kawen. memang malang la keluarga tu, dah la keluar duit banyak2 nak buat kenduri. alih2 kena kebas pulak.

kes ni berlaku pada 28/11/2010 *baru lagi ok, bru bulan lepas.* diorg ni sekeluarga buat majlis kawen kat USJ 22. majlis mmg la vouge, berjalan lancar macam highway duke kalo takde tol. lancar sampai la majlis tu abis pukul 4 petang pada hari yang same la kan. tapi tiba2..jeng! jeng! jeng!..diorg dapati ade ahli keluarga kehilangan dompet, kad kredit dan yang paling penting skali, duit mas kawen pon kena kebas *tak sempat nak joli duit mas kawen*. hampeh betol penyamun tu. anggaran kekebasan yang telah dikira adelah berjumlah RM2,500 tunai. ade jugak dokumen2 penting macam ic, lesen memandu dan kad bank hilang kena kebas jugak.

diorg syak 2 org pompuan melayu dewasa berumur agak2 38-42 tahun dengan 2 org kanak2, perempuan dan lelaki antara umur 12-15 tahun dan 7-9 tahun berkemungkinan terlibat dalam operasi kebas mengebas nih. diorg ni mmg la mesra~ *dengan gaye Bob Af1* lepas tu diorg buat kerja mase pengantin tengah lapo bersantap makan beradab, mmg tak beradab pengebas tuh. yela tengah mentekedarah sape nak perasan brg2 penting macam tu kan. kat umah sendiri pulak. pengebas2 tu mintak izin nak solat la kunonnye, kuanghajo. petu diorg masuk bilik kunci then ape lagi, selongkar ape yang patot la kan. diorg masuk semua bilik, sbb berdasarkan keterangan lokasi brg2 org rumah yang hilang tu. penyamun tu mase majlis pakai baju kurung maroon & purple *ewah3..baju nak glemer nyah*

rupenye ade kes sebelum ni pon pakai baju yang same. diorg pakai tudung, kulit hitam manis *negro ke ape, merosakkan imej org bertudung. ciss* berdasarkan siasatan polis, ini kes ke-4 yang dilakukan oleh org yang same. berlaku jugak di tempat yang sama, sekitar USJ dan Putra Heights. diorg sekeluarga tgh bantu polis dengan mengumpulkan gambar2 mase majlis dijalankan. mane la tau kot2 ter klik! klik! klik! gambar diorg skali kan. possible tak? amboi, mmg tumpang glemer la penyamun tu.

jadi. memandangkan suda dekat akhir tahun ni, eh mmg da akhir tahun ape. mesti banyak org buat majlis kawen kan. sesiapa yang nak buat majlis kawen tu, hati2 la ye. brg2 berharga tulong simpan kat tempat yg tersorok. kunci. simpan dalam peti sejuk beku. eh salah, peti besi. tapi jangan la peti besi yang ringan, kang dengan peti2 tu diorg kebas pulak. eh tapi peti sejuk beku sape nak bukak ye tak? tak kan nak curik ikan sembilang yang nak buat masak lemak pulak kan. tak pon letak kat tempat yang org bole tengok yang senang nampak kalo ade sape2 pegang atau ambik. pencuri zaman skrg ni canggih betol. mesti die skola dulu pakai baju brand canggih.

sumber berita tersebut adelah dari SJAlert.