Pages

Wednesday, April 28, 2010

lulus!

ye. berjaye aku meng-update belog ku, huhu..agak2nye ape yg aku nak bgtau tentang word LULUS ..mgkin pada org lain takde la best sgt..tak pon, takde la hebat sgt..atau pon, takde la gampak pon..tapi aku amatlah berbangga dgn diri aku ketika itu..ye, aku lulus..sgt puas hati weh. dengan ini aku mengumumkan aku yg bernama nurulhuda bt ramizan telah lulus ujian memandu kelas D..hak hak..jangan gelak..jangan gelak..control yourself okay..miahahahah~ next week aku dpt P..hikhik..perasaan ni hanya bole dirasai oleh org2 yg tak pernah bawak kereta dan lulus kelas D hanya dgn sekali ujian..yeah~ tahniah untuk saye. =P~

Tuesday, April 20, 2010

why

how many actually dear? keep on thinking dat im not d only one besides her..funny isn't ? im starting being paranoid, feeling angry with my self..damn! hate to love u but im so afraid to lose u..can u understand? i can't either..gile ape aku nih..its really hard to forget what's already happen. i really don't know..why im like this..im not confuse, i know what i want..i just can't do that..i try to push myself to make it happen but i really can't..oh god plz help me..to you : what u've done to me actually? why i can't forget u..not even for a second..its killing me inside..totally doom.. +_+   

p/s : plz go away..to my heart : plz let him go!

Monday, April 19, 2010

terima kasih..maafkan aku..

untuk insan yg sangat bermakna dalam hidup aku..yg sentiasa ade ketika aku memerlukan satu mase dulu..terima kasih untuk masa yg kau luangkan..untuk kasih sayang yg kau curahkan..untuk nasihat yg berguna buat aku jadikan panduan..semoga kasih sayang itu berkekalan..semoga kau masih ade masa untuk aku dan semoga segala kenangan kita kau simpan dalam ingatan..aku mintak maaf sekiranya ade rasa sakit hati yg kau simpan, terlanjur perkataan dan perbuatan yg aku tak sedar dan kesilapan yg memburukkan keadaan..lagu ni mengingatkan aku pada kau..kau ilhamku..


Kau Ilhamku by Man Bai

Beribu bintang dilangit kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah

Sedetik wajahmu muncul dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan

Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu

Maafkanlah oh...
Andai lagu ini mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh...
Sekadar memori kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku...

Wednesday, April 14, 2010

layan~ fafau, aku pinjam tag line ko..

korg penah dengar lagu ni? sedihkan.. jom layan~



Kerispatih - Bila Rasaku Ini Rasamu

Aku Memang Terlanjur Mencintaimu
Dan Tak Pernah Ku Sesali Itu
Seluruh Jiwa Telah Ku Serahkan
Menggenggam Janji Setiaku

Kumohon Jangan Jadikan Semua Ini
Alasan Kau Menyakitiku
Meskipun Cintamu Tak Hanya Untukku
Tapi Cobalah Sejenak Mengerti

Bila Rasaku Ini Rasamu
Sanggupkah Engkau Menahan Sakitnya
Terkhianati Cinta Yang Kau Jaga

Coba Bayangkan Kembali
Betapa Hancurnya Hati Ini Kasih
Semua Telah Terjadi

Aku Memang Terlanjur Mencintaimu

Tuesday, April 13, 2010

tak rugi tapi tak mengapa

tindakan aku hanya untuk jernihkan suasana sebab aku rase tak best macam ni. oh ho mgkin ke aku yg buat salah jadi aku terase bersalah? adekah? mgkinkah? hesh. rase menyesal pon ade. tapi ade rase lega jugak. cuma masih rase regret sebab rase macam takde guna berterus terang. hurm. takpelah mgkin takde jodoh kot. untuk hidup perlu positif, untuk positif perlu bebaskan diri dari perkara negatif.untuk bebaskan diri dari perkara negatif kena buang segala yg mengganggu fikiran. syoohh~ lah..segala yg tak baik harap lari sekarang ok. halau nih..

p/s :  terima kasihlah atas jawapan yg sangat bernas.

Saturday, April 10, 2010

terminal putra to taman bahagia vise versa

baru je sampai rumah..harini maklong ambik kat lrt damai. selalu aku balik sendiri, turun terminal putra petu ambik bas sampai rumah. harini bernasib baik, keluar je dari ofis jalan ke bustop terus dapat bas ke lrt taman bahagia. bahagialah hendaknye hati aku nih sebab cepat sampai. dalam train aku ralit bace buku novel Norhayati Berahim - Ranting Cinta Si Plato. aku tak tau sape Plato tapi aku dapat agak Plato satu nama yg gah. kalo tak, takkan disebut2. ok stop pasal Plato. pagi tadi dalam train ade 1 family mat saleh mane tah, tapi aku suke tangok diorg. a husband & wife with their 3 little kids. 2 boys & a girl. aku agak umur diorg bawah 6 tahun. 1st lelaki, 2nd girl & last baby lagik duk dalam pangku mak die. budak laki tu banyak gile tanye pasal ape yg die nampak dalam train. pasal pic toys story yg pakai speck yg ade 3 cermin bcuz ade 3 eyes sebab itu cerita 3D..huhu sabar sungguh ayah die jawab ape yg ditanye. seronok dengar diorg bercakap *british slang* girl tu plak sangat cute pakai backpack cumel..mmg nampak cute sangat dengan pelat english die. last aku nampak die turun taman bahagia sama dengan aku tapi aku da jalan dulu sebab da lambat masuk ofis tadi.

bebalik pasal tadi, aku turun lrt damai. tunggu maklong ambik, dua stesen sebelum damai aku da msg maklong. lepak kat waiting area kat bawah. tibe2 ade sorg budak kecik, perempuan lari2 anak depan aku. atok die ikot kat belakang. satu kedai tu die pusing jalan2. hehe comel. rambut curly, jalan terkedek2. lepas tu die masuk kedai balik. tak lame lepas tu die keluar balik jalan terkedek2, atok die da dok panggil2 da tu. lepas tu aku pandang, atok die guna aku nak takot2kan die. "kakak tu marah tu.." aku senyum je. bile die tengok aku, aku lambai tangan panggil die. die datang terkedek2, tak takot org budak nih. aku hulur jacker yg aku beli kat kiosk lrt taman bahagia tadi. die ambik satu. mgkin rase seronok, lari terkedek2 dapatkan atok die balik. aku teruskan baca novel. sekali lagi aku dengar suara atok die panggil die. aku dongak, nampak die lari datang dekat aku. da bole agak yg die nak jacker lagi. aku hulur tin jacker, die ambik..whoaaa aku ternganga jap. bnyak tuh die ambik. haha. tapi aku tak kisah pon, just terkejut sebab die ambik banyak macam tu. mgkin die suke. aku da senyum sorg2 da. lepas ambik tros die pusing, lari pegi kat atok die. siap hulur kat atok die suh ambik sikit. atok die pandang aku, senyum angkat tangan. die ade cakap sumtin tp aku tak dengar. aku assume die cakap terima kasih. aku just angguk kepala senyum. tak lame lepas tu aku nampak ade org jenguk2 kepale kat pintu kedai. mgkin ayah budak tu, aku tengok atok die tunjuk2 aku. hehe. agaknye die cerita budak kecik tu ambik jacker aku. aku senyum je, sambung bace novel lagik. tak lame sebelum maklong sampai, atok die hulur ice lemon tea kat aku. mgkin nak ganti jacker aku yg cucu die ambik tadi. org melayu mmg penuh budi bahase.mase tu jugak aku terpikir, betul org cakap..kalo kite sedekah rezeki kite akan bertambah. aku bagi jacker dapat ice lemon tea setin.

Friday, April 9, 2010

cinta pilihan. lelaki muda atau perempuan tua..?

korg pernah bercinta?pernah bercinta dengan org yg lebih muda..kalo bagi lelaki pekara tu tak pelik la kan..tapi lain pulak bagi perempuan..mgkin ade yg tak kisah tapi berape peratus je yg tak kisah tu..walopun pada zaman skrg, zaman yg serba maju ni, tetap ade org yg rase pelik bila perempuan bercinta dengan lelaki yg jauh lebih muda.

aku pernah jugak. once. empat tahun jarak usia tak menjadi penghalang hubungan kitorg, cuma ..yelah, mgkin ade sebab bile org tak bagi bercinta dengan lelaki yg jauh lebih muda. ade org cakap lelaki belum cukup matang bila bercinta dengan perempuan berusia. secara saintifik pon perempuan dua tahun lebih matang dari lelaki yg sebaya. mgkin jugak, sebab hubungan kami tak kekal. mgkin disebabkan kami masing2 tak matang mase tu, yela darah muda~. tapi pada aku, tak semestinya umur jadi ukuran. ade je lelaki yg umur da dua kali umur aku tapi masih tak matang bile berhadapan dengan masalah. perangai macam budak2, dan handle probs dengan cara yg tak cool langsung. so, umur je tak cukup untuk dijadikan ukuran. ade jugak lelaki yg umur separuh dari umur aku tapi da matang dan berfikiran jauh. haa..ade kan..kan..

tapi dari ape yg aku nampak, bahagia je org2 yg bercinta dan kawen lelaki muda nih *mgkin tak semua lah, yg depan mate aku je ok*. dan aku rase lelaki akan jadi lebih matang kot. lelaki ade ego tersendiri begitu jugak perempuan. bagi aku, lelaki yg pilih perempuan berusia ni lebih berani dari sesetengah org yg takut nak buat pilihan. at least die ade pendirian and he knows what he want kan. tak macam sesetengah lelaki yg hanya pandai cakap tapi bile berhadapan tak reti nak buat ape. so, muda atau tua. hensem atau hodoh. u choose..

Friday, April 2, 2010

tak selera lah

harini da brape hari da aku MC. smlm da dua ari demam..ni cirit birit la plak, on my 1st day period. arrggghhhh ~adei..sakitnye prot..doktor tak bagi ambik susu..tadi ingat nak makan roti..bile tengok ingredients ade susu, so tak jadi makan roti..doktor kate lagik, makan bubur..so, aku buat bubur..buat cendiri jek.. =[ ade rase fobia untuk makan. tak suke! tak suke! tak suke! huk huk..

p/s : wish u were here..