Pages

Friday, March 26, 2010

da habis da

KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST TAMAT!

Sudah menjadi tradisi di dalam contest Kamiblogger untuk semua yang terlibat mengucapkan tahniah kepada pemenang-pemenang dan mengucapkan terima kasih kepada penaja-penaja.

Kami mengalu-alukan para peserta untuk  menceritakan pengalaman anda menyertai Kamiblogger Biggest Contest di blog masing-masing. Kami akan muatkan pengalaman anda di fcucommunity untuk paparan umum. 

ye, suda tamat ok. tahniah3 and tahniah to all winner..besnye dpt adiah..=D~
tp xpe..yg paling best adelah moment join contest nih..=]
tak sempat nk jawab sume soalan coz get ready utk naik mount kinabalu..
ape pon thx to fcu sbb bg peluang utk join contest..thx to sponsors..
and thx to all contestant yg singgah di blog ni dan jawab soklan2 contest..
harap akan ade lagi contest yg macam ni..sangat menggalakkan dan digalakkan hihi..

trimas all~ =]

p/s : bile lagik fcu nk buat contest eh? =P

tilu, tuli, talu?

ah, sepatutnya skrg tengah post entry tentang gunung kinabalu yg da berjaya aku takluki puncaknya *bangga jap* tapi lagu yg baru aku download lepas tercari2 sekian lama *lama la sgt* buat aku nak post entry pasal lagu yg best nih..korg kenal tilu? haha..kenal tak? mesti da kenal..yg tak kenal meh aku brief sesikit..pada asalnya tilu tu band indonesia yg mempunyai tiga ahli dan word tilu dalam bahasa sunda bermaksud tiga, kmudian diorg jumpa ahli2 yg lain trough sosial network dan terus kekalkan word tilu sempena gabungan ahli dari tiga negara iaitu indonesia, semenanjung malaysia dan malaysia timur. jangan tak tau tilu jugak adalah artis recording KRU Records, single 'Ku Bukan Aku' tu hasil ciptaan Edry KRU la..

jom layan...=]~


Tilu - Ku Bukan Aku
Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

(korus)
Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu
(ulang korus 2x)


*info credit to jomgig

Wednesday, March 17, 2010

bila kawan manjadi pengkhianat

 
tak sangka sungguh die macam tu. aku ingatkan aku bole harapkan die. aku cerita untuk mengadu la kan, da name pon kawan..sebab aku percayakan die..tapi sanggup die cerita pada org lain. terkilan nye..aku aggap die kawan tapi tak sangka die cerita hal peribadi aku pada org lain. tu baru sorg. macam mane plak dengan lain2. hurm..menyesal aku cerita dgn die. bukan aku nak cakap aku baik tapi sekurg2nye aku tak cerita rahsia org pada sape2..lebih2 lagi org yg aku anggap kawan. tak tau nak gelar die ape. yg buat aku terkilan sgt2 tu..depan aku die dgr masalah aku, bagi pandangan, suh aku sabar banyak2, solat + doa banyak2..tapi rupa2nye tak ikhlas pon nak tolong..berlakon je depan aku..kalo tak bole tolong terus terang jela, tak payah bagi alasan..aku bole terima, tapi bile die buat macam ni..buat aku sedar yg kawan pon tak bole dipercayai..terima kasih banyak atas budi kau pada aku, atas masa yg kau luangkan untuk aku, dan terima kasih kerana mengkhianati kepercayaan yg aku da bagi pada kau..*GTH*

pernah tak korg alami situasi macam ni? ape yg korg buat dan akan buat pada betrayer tu?

Thursday, March 11, 2010

Tag Kamiblogger Biggest Contest


   


Hai..entry kali ni memenuhi soalan tugasan bonus kamiblogger biggest contest..dan soalan kali ini adelah TAG dari aku untuk korg yg di TAG..sedia..?mula! belum2, sila jawab soalan yg da diberi di ruangan komen entry ini ok. trimas~

1. Siapakah kawan baik anda?

2. Apakah hadiah yg paling best anda pernah dapat?

3. Game yg anda suka main di waktu lapang?

4. Anda masih single? =P

5. Jenama jam tangan anda?

6.
Apakah jantina anda?

7.
Jenama handphone anda?

8. Berapakah umur anda pada tahun ini?

9. Apakah situasi yg paling sukar anda alami?

10. Berapakah email address yg anda ada?


senang bukan? selamat menjawab! (^_^)


p/s : jangan lupa komen juga entry disini..=]~

Tuesday, March 9, 2010

takde tajuk. sile la bagi.

malam ni malam penuh emosu..eh ape typo error plak nih. emosi ok, emosi. sangat sedih jiwa malam ni. macam kehilangan satu benda yg sangat beharga. macam rase tak kan dapat jumpa lagi orang yg kite sayang. macam rase ditingalkan insan yg paling istimewa dalam hidup kite..

enam hari da..semakin berusaha, sedang menerima baik buruk, kelebihan dan kekurangan, sesuaikan diri dengan keadaan, lapangkan dada dan minda untuk terima segalanya..

berusahalah huda, disitu mungkin ade bahagia..bertahanlah huda, disana mungkin ade kegembiraan menanti, teirimalah seadanya, ape yg terbentang mungkin sudah tertulis..

Monday, March 8, 2010

International Women's Day

to all woman in the world..happy international woman's day..hihi im kind of excited kat sini..tak tau apesal..mungkin sebab banyak bende da settle..dan yg paling penting 10 more days to go to KK..wuuhu..dalam excited pon ade rase nervous jugak sebab takot tak sampai puncak kinabalu..*tak cukup training nih..huwaaa..jangan la injured lagi* doakan aku ok..

bagi aku hari wanita diadakan untuk meraikan dan menghargai segala pengorbanan wanita untuk keluarga, dalam bidang kerjaya dan jugak untuk negara. ape makna hari wanita bagi korg?

KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST

contest..contest..contest..huhu..besa contest yg aku join nih..terase diri kecik kejap.. =P *kejap je ke.haha* hadiah best weh. riban2..ngee~ tengok title pon da besa..KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST youuu..kayo makcik kalo menang..hihi excited plak..

nak join?? meh3..easy maa..just gerak kan jari2 korg taip huruf2 kat keyboard tu masuk ke web kat bawah ni..atau gerak kan mouse korg click di penjuru kiri bawah..atau banner iklan di sebelah kanan..


lepas tu ikot la step2 yg da diberi kat dalam web tuh..salah satu syarat wajib, buat entry tntang contest ni macam yg aku tengah buat skrg niha..ikot la kreativiti korg nak tepek ape2 yg patot..cepat tau..tarikh tutup daftar sampai 20 March je..so ape tunggu lagi..moh le..


meh komen banyak3.. =D~ 

Thursday, March 4, 2010

i wish..i wish..i wish..

tak pasti tindakan ni betul atau tak, yg pasti tindakan ni bole menyelesaikan. harap2 tindakan ni tak makan diri aku sebab die tak kan kenyang punye walopun badan aku besar. sangat mengharap semuanya berjalan lancar seperti yg di rancangkan. harus mencuba, wajib melupakan. selagi ade jalan, aku akan terus mencuba. harus diingat, selesaikan masalah anda sendiri. ok huda? gudluck to me.