Pages

Friday, October 30, 2009

Love You in Silent

you came into my life
quietly, simply, tenderly...
the world stood still
I could not say a word
nor a single gestured showed.

the feeling kept in my heart
so I've loved you in silence
worshiped you from a distance
and dream of you so often.

I want to say I love you,
but I'm afraid...
afraid that you'll just take it for granted.
in silence then, I'll just love you.
in silence I'll find...
the fulfillment of my dreams.
 
By Honey Cai 

Friday, October 23, 2009

sedih la plak

sedih plak denga lagu ni..tak nak cite banyak..layannn~



Sepi by Yuni Shara

sepi hati terjadi lagi
mungkin sampai mati aku sepi
biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
namun berat beban hidupku
biarkan saja
bBiar saja hanya ku yang tahu

sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Thursday, October 22, 2009

Tag 5 [Tag Terpaling Dasat oleh BULLET]

huwAAaahhhh..gile dasat tag ko ni BULLET..tag paling dasat aku penah jumpe..ko siapkan tag ni semalam kan. aku siapkan jawapan tag harini..heheh..meh la bace..

1. Tolongla bagitau satu word English yang TERPALING korang susah nak sebut ek? Agak2 terbelit x lidah nak sebut word tu...

- apekah..hadoyai..aku rase arnold susah nak eja tu memang susa nak sebut..lagi satu aku susah nak pronounce onomatopoeia, aku kurg reti nak sebut cane..ono-mato-poeilah mano2 ko nak poie pon..haha aku tak reti nak sebut


2. Penah nengok citer Seniman Bujang Lapok kan...Mesti kenal ngan Sarip Dol...Sarip Dol tu samseng Kampung Dusun kan...Sape samseng kampung korang yang TERPALING suke kacau korang?

- aku takde kampung. mak ayah aku adela. aku kureng periksa plak samseng kampung diorg. heee. tapi aku ade sorg kawan yg suke sangat kaco aku mase aku keje kat setiawangsa dulu. kalo sehari tak kaco aku memang la tak sah. adee je bende die nak sakat aku. Faiz Dol haha dol kt belakang tu aku tambah sendiri. amekk ko =D~


3. Sape2 yang xde pasangan sile bayangkan yang korang ade pasangan yek...Perangai pasangan korang yang TERPALING korang seram jek nengok...Seram tau x seram...Nape ek seram?

- oleh kerana aku skrg takde pasangan, so aku just amik ex-bf yg last la kn..ade ke eh pangai die TERPALING seram..ade2..mase die tibeee2 je die bole tau aku kuar dengan kawan laki aku *aku tak curang ok* gile seram sebab saiko weh..die saje2 je tanye, aku yg terseram sendiri =P~


4. Korang nak tunjuk yang korang TERPALING baik la kan. Korg pimpin la sorang org bute ni melintas jalan...Ntah cmne silapnye, kaki org bute tu termasuk dalam longkang setibenye korang kat seberang jalan sane...Ape agak2 perasaan org2 sekeliling yang nengok korang?

- erm..perasaan org2 sekeliling..?aku rase kot2 kalo diorg tu baik cam aku *wahhh* mesti la diorg kesian kan..kot diorg baik kuasa dua..kot laaa kn..adela org nk tolong..


5. Kat umah korang mmg TERPALING payah nak masak. Selalu mak korang jek masak...Tetibe korang ajak kengkawan makan kat umah wpun bukan korang yang masak. Ade plak sorang kawan korang tu diam je...Org sembang dia senyum jek...Mesti bapak korang akan cakap yang kawan korang tu...........( sile sambung )...Tapi hakikatnye kawan korang tu........( sile sambung lagi ).

- bisu ke ape *bahaha* tipu je. femalus la tuh kot. tapi seingat2 la aku takde pon kawan2 aku yg femalus, sume tak tau malus jek. haha. hakikatnye die tengah tahan kencing~ eekekeke


6. Kalau orang mention pasal company kapal terbang yang TERPALING besar kat MALAYSIA ni, korang mesti ingat MAS ( Malaysia Airline System ). Pastu ape bayangan korang pasal MAS ni?

- MAS? burung besi haha..stewardess yg cunnn..auww~ ahaks


7. Katak mmg la menatang TERPALING korang geli...yang lelaki xpayah la nak tunjuk macho yek, korang pun same gak geli katak. Menatang ape yang korang rase korang penah tengok menatang tu bersin...bukan H1N1 nyer menatang yer...harap maklum

- eheheh~ aku penah tgk kucing aku bersin..same jek cam org bersin cuma die takde la tenganga2 mase nak bersin tu. die bersin ala2 sopan gitu..miahahahah~ 


8. Jiwa kacau xsame dengan jiwa rock...Mat kacau pun xsame dengan mat rock...Ape persamaan dorang ni yang TERPALING korang tau?

- jiwa kaco dan jiwa rock u~, secara tersuratnye da tentu la yg samenye adelah jiwa hahaha. kalo tersirat plak aku rase diorg punya cara tersendiri nak luahkan jiwa kaco dan jiwa rock diorg tuh..eheh


9. Mak korang mmg suke bawak korang g kedai mase kecik2 dulu...Of course korang TERPALING hepi...Dan korang akan mintak mak belikan jajan.Mak pun belikan...Pastu korang nampak mainan plak, korang mintak la kan.Mak korang xbagi...Selalu ape yang mak korang cakap untuk menipu korang yang mainan tu bukan untuk dijual...

- haha tu bukan untuk dijual..sesaje je tuan kedai tu buat hiasan kasik nampak menarik tertarik ko mmg da bomb..nk suh ko ajak mak jalan lenggang kangkung masuk kedai tu..hihik~


10. TAG kan TAG ini kepade follower korang yang korang TERPALING suke...Untuk Bullet, Bullet nak tujukan untuk sume follower Bullet...Sile la buat yek...

- dekat padaku, rakan jenayah & mereka..followerku jugak lah ;]

Tuesday, October 20, 2009

what say you?

Mungkin korg pernah berada dalam situasi dibawah, atau sape2 yg disekeliling korg pernah berada dalam situasi tersebut. Ape kata survey?

A dan C adalah pasangan kekasih. Pada masa yg sama A sygkn B. Cuma B tak tau sejauh mana A sygkn die. A kata die takkan lepaskan C kecuali C sendiri yg mintak. Hubungan mereka berterusan, B tau die tak boleh letak kan harapan yg tinggi pada hubungan diorg. Kadang2 B rasa nak lari dari kehidupan sebenar die tapi B tau die takkan boleh lari dari masalah, tambah lagi A je yg die ade selain dari family die skrg. Hanya A je yg selalu tolong die walaupn A tak selalu ada untuk die.

A dan B masing2 faham tentang peraasaan diorg, tapi dua2 tak pasti ape kesudahannya. B selalu terfikir sampai bile hubungan diorg akan berterusan macam ni. Andai kata satu hari nanti A tetap akan pilih C, macam mane dengan die. B takut die tak boleh lupekan A. A pernah kata..

'kita kawan, tetap kawan sampai bile2..'
-i will try..and keep on trying..

B nangis bile A cakap macam tu. Memang die harapkan sesuatu yg takkan jadi. B taknak A nampak die dalam keadaan macam tu. B nak jadi seorg yg kuat. B harap die dapat buang jauh2 perasaan die terhadap A. B pernah kecewa, dan die taknak kecewa lagi walaupun jauh dalam hati..B masih berharap.

A dan C macam pasangan lain jugak, ade pasang surut. Sekejap elok, gaduh, baik semula. Semua tu asam garam dalam hubungan. Masing2 pernah putuskan untuk break off tapi jodoh diorg masih panjang. A tak lepaskan C walaupun C mintak dilepaskan. Kata2 A sebelum ni yg die takkan lepaskan C kecuali kalau C sendiri yg mintak, dah tak valid rasanya. Apa yg B tau, die takkan jumpe kawan sebaik A. Cuma kadang2 B keliru, A macam bagi harapan pada die. Kalau bole B pun nak ending yg baik, yg gembira. B taknak jadi perampas kebahagiaan org. B jugak taknak A terima die hanya sebab kesian atau sebab A dah takde pilihan lain. B nak A sendiri yg buat pilihan.



click to vote and view the result
 

Get your own Poll!

Monday, October 19, 2009

aku suke

hari ni aku jumpe satu blog yg best..sebab aku suke bace info yang ade kat blog die..akak, saye promote blog akak. jangan marah ye..

banyak lagi yang aku tak tau tentang blogging rupanye..*almaklumlah..baru lagi psl blogging ni* so kalo korg rase nak tau info yg bernas lagi best plus nak tengok anak die yg cumel tu sila lah click sini ok. ;]

kat bawah ni ade capture view blog die..



Sunday, October 18, 2009

cuti-cuti kuala lumpur ~ karaoke | movie

jumaat lepas huda, ayien dan aku hangout same..since diorg pon cuti *almaklumlahh ex-employer aku tu kap lam ya nga* so bos dengan murah hati kasik cuti kat kengkawan aku tu..huda *fyi her name axactly same with me, it just her name has space between nurul and huda. mine with no space ok* ok where were we..hah, huda fetch me at my house dalam pukul 10 lebih. with her car. uUuu~..she got a new car, viva..black one. just before she arrived, cik yana singgah rumah aku kejap nak ambik bunga gin *betul ke aku eja tu yana?correct me if i am wrong ok* bunga gin tu aku tolong kak ida dengan yana buat hantaran..kak ida cakap mak datin yg tempah..hehe




ini lah rupa kelopak bunga gin yang aku buat tu. bila da siap jadi macam kat bawah ni.




yes. inilah dia bunga gin.




okey. we're on our way to ayien's house. nak tau? kami sesaaat! haha.




da sampai..old town kat sri rampai. kami lepak, online, eating..capture picture lagi..





dari kiri : huda, ayien, huda. haha cam kelaka name aku taip dua kali. =P




 da kenyang kami melalak kat ktv ampang park. karokk! hehe.




  masing2 tunjuk bakat nih. tu ayien da tak cukup lantai nyanyi, naik atas sofa plak.




amat senorok keluar dengan anda berdua. lepas gian karaoke, hehe. thank you guys!



lepas besuka ria karok aku jumpe pacik hisham plak. makan malam kat mc'd ampang park. it's on him. sangat sedap bile kite makan orang bayarkan. =P haha. then suda kenyang, ade terase nak lepak2 lagi. kami tengok wayang, mane lagi kalo bukan klcc kan. *da situ je yg dekat*



tiket ni macam da sebulan punye. padahal baru je dua hari. tu pacik hisham la punye keje. die buat korek telinga die kot. =P

cite ni bes la jugak..pasal robot klon yg dipanggil surrogate..mula2 aku ingatkan cite ni macam cite enemy at the gate tu sebab tengok pic muke robot die tu ade ala2 terminator tp lain plak hehe. dengan surrogate ni kite bole kua rumah bkerja, mancing, enjoy, nak flirt pon bole..tujuan supaye ape tak jejas body kite la kn..sebab tu hantar robot klon represent diri kite. kalo nak tau lebih lanjut sile la tengok sendiri..hihi aku bg 3~4 bintang =D

p/s : en. hisham, u owe me burgerking dear..

happy?? yeahh..

yayyyy!!!!!!
at last..my display mood for posting already cure itself..wehehe
aku da depress tahap dewa helang betapa kat angkasaraya da aritu..
hehek..best3..=P bole la beta dengan girang upload segala yg beta suke..

Tuesday, October 13, 2009

saye tau awak..



saye suke tanye awak macam tu. saye tau awak akan jawab yang same, tapi saye tetap nak tanye lagi soalan tu. saye tau mesti awak rimas kan? saye tau, awak tau ape yang saye rase. saye bukan sengaja nak buat mcam tu. awak, saye mintak maaf. saye tau awak tak suke. saye tau awak perasan sume gerak geri saye. awak tau ape yang saye nak. awak tau perasaan saye dan awak buat2 tak tau tapi awak tak pernah hilang dari hidup saye, saye tau awak nak jaga hati saye. awak taknak saye jadi macam dulu. saye tak marah. saye faham. saye tau awak..

Monday, October 12, 2009

tulon laaaaaaaa...



tak tau nape jadik macam ni..
aritu kucing aku putih duduk atas keyboard..
petu tah ape bende die tekan tah..
bile aku bukak blog guna firefox jadik macam dalam pic tu..
ingatkan kat pc atas je jadik macam tu..
tapi bukak kat laptop guna firefox pon same jugakk..
lagi satu da try remove firefox jugak..
tapi bile install baru tetap same..
huWaaaaaa..
tolong la sape yang tau cane nak betul kan..
takde toolbar nak edit langsung..
nak pilih font..nak upload pic..
nak color2..tak buyehhh...
tulon laa sape2 yang tau...
huk huk..nak nangis da nih..

p/s : ni guna explorer.. =[

Friday, October 9, 2009

Tag 4 [oleh cik orenlili]

huh..ayie lagi cepat langsaikan hutang tag cik orenlili dr aku..takle jadik nih..
mari kito..sonang yo..lobeh kurang macam Tag 1 *sile tekan kalo nak review, kalo nak amik pon bule jek*

okeh2..syarat2 nye adelah..harus menggunakan google image search engine untuk carik jawapan kat bawah..selamat bejaya diriku..ewahh



1. The age of your next birthday




2. Place I like to travel the most




3. My favourite food




4. Nick name that I have






5. My favourite colour




6. The city I live now




7. The place I was born




8. My college major




9. My bad habbits




10. My hobby



 

 


11. My wish




12. Tag 12 people

aku nak tag sume! amik ko! =P

no mo0d




nak update blog.
nak langsaikan hutang tag.
tapi tergendala.
rase takde mood.sangat.

Wednesday, October 7, 2009

pegilahh..syhoooh




aku tak faham
kadang2 org cakap jangan
tapi die yg lebih2
bile kite takde pape
die pulak yg gedik semacam
bile aku perasan
dok suruh aku ingat tuhan
ingat bagus sgt ke
yg aku paling tak suke
bile die seronok time aku geram
jiwa kacau konon
sendiri cari masalah beb
kalo aku da nasihat
ko takmo pakai
lu pikir la sendiri

p/s : disgusted  + no mood [activated]

Tuesday, October 6, 2009

Tag 3 [oleh en airland]

aku hutang tag ni da lame, since bulan puase..skrg baru teringat sbb sebelum ni bz dengan entry lain..ngee..so skrg aku nk langsaikan tag yang ade..



1. Apakah yang anda lakukan 30 minit yang lalu?
skrg pukul 12.14 pm..30 min lepas aku tengah ezshape ogawa..

2. 2 jam yang lalu?
baru bangun tido..heee *termalu jap*

3. Minggu lepas?
since aku takde keje ni carik keje la kan, carik pasal pon ade gak, carik bf..nanti dulu kot, lepak, online, pegi open house, ..beyak tecing tdo..heee

4. Tiga lagu yang anda boleh dengar berulang kali?
aku rase lagu yang aku bole dengar berulang2 kali..skrg kan musim raye..so lagu raye uji rasyid & hail amir - seloka hari raya *my fav one* selain tu lagu samantha mumba - i always come back to your love..suke sgt lagu ni dan lagu search - isabella..aku rase lagu tu berantu kot..tiap kali denga meremang je bulu roma aku..huhu

5. 3 binatang yang anda tidak suka?
aku tak suke lipass serangga perosak..tikus yg berkeliaran tak kire kat rumah atau kdai makan..lagi satu aku tak suke anjing..cam yana cakap tak ske anjing main kejar2..padang kat rumah aku tu da macam tempat perhimpunan anjing2 se-pinggiran..

6. 5 fakta tentang anda?
i like writing..
suke travel..
suke berangan =P
single but not available..boys are sukcs..some men too
now i want to have a gud job, gud life

7. Tahun depan mungkin anda…?
ade kerja tetap..jumpe mr. right..i wish..

8. Saya tak reti sangat?
nak tunjuk perasaan..
aku nak sgt berani dalam meluahkan ape2 saje rase tak puas hati..bile la tu eh..

9. Saya pandai..?
mengkantoikan diri saye..adehh

10. Kawan saya…
ramai..kawan saye adelah org yg saye kenal..dan mengenali diri saye seadanya..

11. Saya ada…
segalanya yg saye perlukan dalam hidup..cuma saye tak pandai gunakan.. +_+

12. Saya seorang yang sangat ganas..
bile saye tengah nyenyak tido..saye pon tak tau how ganas is my ganas..yg pasti bangun tido sume da terbang, terangkat sane sini..heh *sile abaikan tang terangkat tu*

13. Adik saya..
ade sepasang..sorg lelaki, razlan ramizan..sorg perempuan, nurul amirah ramizan..

14. Saya tak pernah bosan dengan (senaraikan 3)
- blogging, bpe bnyk blog pon aku leh bace..
- chatting, sampai kul bpe pon takpe *asalkan aku tak keje*
- sleeping, mmg heaven..

15. Bilakah kali pertama bercinta?
kali pertama..semasa umur aku 19 tahun dengan mamat kelantan..mase tu aku study kat GMI..heh mak aku pesan jugak jangan bercinta tapi aku yg degil..gatai sgt..=P


16. Perkara yang orang tak percaya tentang anda..?
org tak pecaye aku bole jaga diri..sbb aku selalu je ter-selitkan masalah kat diri aku ni..
bukan saye yg salah..masalah tu yg nak ikot..heee *mmg takle pakai ayat nih*

17. Saya rindu..?
- kehidupan sebelum badai yg menimpa kapal saye
- suatu mase bersame die dulu *i mish dat*

18. Saya tak sabar..?
- nak mulakan hidup baru
- nak denga org tu cakap teeett..=P

19. 5 laman yang anda selalu layari..?
blog, hotmail, fb, anime-eden dan gmai..

20. Anda mahu tag?
semua yang berada dalam senarai dekat padaku, rakan jenayah, beliau dan mereka..

Friday, October 2, 2009

letak sendiri

sangat berlainan
semasa dan selepas
mungkin sebab bukan tujuan sebenar
kemudian rasa bersalah, menyesal?
hati tak sama bicara kata
tentu ada alasan munasabah
hidup ini tiada kepastian
tak perlu terhegeh2
jangan terlalu mengejar
mengharap sesuatu yang tak pasti
kelak merana sendiri

obviously .. want me act like before
definitely .. want pacik to be happy
conclusion :: act like before to make pacik feel happy..erk? cetu eh? happy to act like before..ke? both happily ever after? tu macam fairy tail jek. hurm, as long as pacik's happy im happy..



p/s : entry ni takde tajuk..korg letak la sendiri..