Pages

Wednesday, September 30, 2009

badminton nehi bowling hey

plan yg sebnrnye berbekalkan raket sebatang, air sebotol, towel sehelai, shuttlecock yg baru beli *ecey..cheaper one la =P* kasut & stokin pinjam sepasang *ihsan dari mama*, seb baik underwear tak sepasang. haaaih..alih2 main bowling fulekk mueheheheh..

lokasi : ampang superbowl flamingo
masa : 10 p.m ~12 p.m
pemain jemputan : yana, huda, sham

haa..cam bese la..aku tepek kan gamba2 yang dapek ditangkap oleh kamera sony maroonku. meh kite tgk same2 eh.



 yana ckp sham suke curse die..haha ni yana curse sham balik. mueheheh



 
cumel tak kami? =P




yana's bowls



 
 sham's bowl




mine bowl




hp tak habis2 bunyi, buat2 muke cumel tak jadi plak tu. 
thx to me & yana for being there to chear up =P



 
 tak aci, pic aku takde!!!




 
tu konon2 macho la tuh..bluekk



haa..sebelum terlupe..selamat hari jadi ke-22 razlan ramizan merangkap adik lakiku sorg..semoga panjg umur murah rezeki..ucapan tambahan, sesame lah kite dapat keje baru..=D

Tuesday, September 29, 2009

entry raya tak jadi

salam lebaran untuk sume..cewah, ayat tak tahan..=P
ok aku tau korg mesti ternanti2 entry raya aku kan..yaaaa..belum lagi. =D
oleh kerana aku belum upload lagi pic2 raya aku..so belom bole buat entry raya la..
tapi mood raya ade lagi..itu suda pasti la kan..
harap korg bersabar tunggu entry raya aku ok..
sebelum tu aku hadiahkan cotet2 kat bawah ni untuk korg bace
*macam skrg korg tak membace plak la kan*
tapi puisi kat bawah ni bukan mood raya..
aku rasa mood tenggelam timbul kot..

aku tak rasa aku layak untuk sesiapa
aku bukan seorg yang sempurna
hati aku bukan tak suka
tapi aku selalu berduka
rasa diri tak punya sesiapa
kosong tak berjiwa
suka dan cinta tak serupa
rupa cantik perangai hodoh tak guna juga
bukan aku kata tapi org kata
betul juga
rupa tak menjamin apa2
tak bole bawak masuk syurga
rasa menyesal yang amat menyeksa
semoga ada jalan bahagia
untuk insan bernama huda


ha, kesempatan ni aku nak wish a very happy birthday to emi suhaida basri

yang da msok 24th harini. hihi may ur wish come true my dear friend..luv u..mwahh!!

Sunday, September 27, 2009

Gigi bungsu tak abis tumbuh lagi..sakitttt!!!

Tuesday, September 15, 2009

iftar | pizzahut midvalley

hihi..akhirnye tercapai gak niat nak banje cik abang sorg ni. sesampai aku kat mid tu singgah sahur jalan2 tengok sale yang berlambak dah macam pasar lambak je baju2 kat mall tu. dobleh hengget, semilanbleh hengget..50% sale, 70% sale..whoaaa..sangat la murahnye tapi oleh kerana tujuan bukan untuk soping jadi aku pon takde la nak beli ape2. lagi pun takde feel nak soping sakan tahun ni. sebelum die sampai lagi aku da pegi pizzahut tu nak reserve tempat tapi org tu cakap untuk orng islam yang berpuase pukul 6 p.m baru bole masok *nasib baik aku pose arini haha*

jam baru pukul 5.30 p.m mane la aku nak lepak ni. oleh kerana takot tempat tak dapat jadi aku pon berator. nak oder plak tak tau, kang suke2 order die tak suke plak. last skali aku amik je regular set tu. tunggu sampai la pakcik sorg tu datang. kan betul aku cakap taip tadi. sampai2 je die panggil org tu nak tuka oder. mmg la dapat msg yg die bagi tadi tapi aku betul2 kat depan macik yang amik oder tu. aku tanye nk amik tempat dulu die cakap tak bole. aku pon da blur2 time tu. pakai oder jela. petu aku tanye macik tu bole tuka oder tak. die cakap bole, aku pon tibai jela dulu. heh.



syiokk makan pizzahut..hihi




orang tu lagi la, sampai hirup sup dalam mangkuk. hihik




lepas makan main game. hehe 1st time aku enjoy main game kat shopping mall.


p/s : kesempatan ni aku nak mintak maaf kalo ade salah dan silap pada semua tak kire sengaja atau pun tak harap semua dapat beraye dengan meriah. selamat hari raye maaf zahir batin.

Sunday, September 13, 2009

pantun raya ikut negeri


make ikke cicoh budu
jange lupo tamboh satar
kelik rayo toksir laju
nati rayo dale sepita




makang ubi jamang jepong
makang kepok cicoh cuke
bulang pose mung bengong
bulang raye mung gile

sepadan pahang ada kasino
nasi dagang ikan patin
jange mu masam muko
raya makan rendang sadin




cenggitu cenggini awak suke
awak suke kite tak suke
esok luse hari raye
sama-sama bersuke rie

hawau kau berak merata
kaki bengkak ulau patok
kalau balik naik kerete
jangan pandu kalau ngantok

masak lomak cili api
campo dongan daun turi
hari rayo kolumpo sopi
tinggai penyamun dongan poncuri

wa cakap lu wa tak tau
tapi wa tipu sama lu
raya jangan wat tak tau
angpau ada bagi wa dulu

gulai tempoyak ikan mayong
deroyan busok tebok tubai
pandu hemat ingat kampong
asal teman selamat sampai

aloq setaq terketaq-ketaq
lapaq perut makan pau
macam mana tak ketaq
kena paksa bagi angpau

nasi kandaq kedai mamak
anak mami jual pesemboq
lepas raya usah dok teriaq
kalu ceti mai ikot dapoq

padang besaq kecik aja
tempat siam lalu lalang
hari raya kita berbelanja
jangan sampai menambah hutang


makan lemang sama rendang bah
ketupat palas boleh jugak bah
kami hidup banyak kaum bah
kalau raya tak habis singgah bah



kamek duduk di kuching
orang panggil kamek opiek
kamek sukak kitak datang 
boleh bagi banyak duik



aku duduk kuala lumpur
bukan lumpur kerbau berkubang
kalau datang tempat aku hulur-hulur
duduk sini tak pernah cukup wang
 



p/s : haha rajin gile aku upload flag ni sume..hiks =P

sesi shopping

membeli belah bersama rakan ofisku. huhuhu. gile ramai orang harini. tu baru sabtu belum ahad. haizz. ramainye umat manusia nak membeli belah. sampaikan nak berbuka pon takde tempat korg tau tak. terpaksa beli air dan berbuka sambil berjalan. lastly, kitorg buka puase kat sentul hihihi. lepas buka puase wan bawak aku pegi taman tasik titiwangsa. beh gak la pegi sane. main gelungsor, buaian, tah macam2 lagi ape kename aku pon tak ingat. yang pasti aku berpeluh2 sonok, hahaha. cuma aku tak sempat nak abadikan kenangan mase kat situ sebab bateri camra aku dah habis. ni je yang aku sempat 'klick' kan untuk tatapan korg.




tak lepaskan peluang seyy.




terlalu ramai orang dangan hujan yang sekejap2.




huhu belon ni menarik perhatian aku.




sampul duit raye. huhu tak payah letak isi, pilih je nak bagi yang mane satu. =P




bunga api, seluar dan orang yang membelek.

Thursday, September 10, 2009

cemburu ke

"It's funny how the people that hurt you the most
are always the ones who swore they never would"


hurm..aku cemburu ke? tahla, aku tak pasti. confuse. aku cuma rase...rase macam tak diperlukan kot. bukan. rase macam im no one. heh. but not jelous, seriously. memang aku bukan sape2 pon. tahla. aku rase macam aku ni tak sesuai. macam banyak sangat yang aku tak tau. bukan hak aku pon. tapi takpe, sedang belajar terima segalanya dengan tabah dan berani. yang penting aku tak kecundang. tak buat ape2 yang jahat. aku malas nak pikir bende ni. takde faedah pon kan. so chill babe..

Wednesday, September 9, 2009

iftar | ruzz aladdin

hum..cantik tarikh harini..rugi tak kawen harini kan..haha

semalam pegi ampang park lagi. tuka memory card reader, tak bole detect plak..ade org tu cakap sume bende yang aku beli sume rosak. hm, badluck kot. sebelum mandi da keluarkan bahan2 nak masak, balik nanti tak payah la kecoh2 nanti lambat. erm, ingat nak masak ayam dengan sotong. lepas mandi siap2, mama call cakap nak buka kat luar plak. ruzz aladdin. haizz..minat betul tempat tu. sure kaki panjat bukit ade skali sebab mama cakap aunty wana amik. so aku pikir kene balik awal. *kua tak bagitau mama nih* sham cakap sampai terminal bagitau die. hurm. tak jadi masak, simpan sume kat dalam peti sejuk balik. die suh kuar lambat skit leh buka sama tapi die lambat sikiiit je dari mama. kenot la my dear.

smpai terminal die cakap lambat skit. ok. aku pegi tuka card reader dulu la. tapi da tuka pon die tak sampai2 lagi. lambat nye. aku da pusing2 satu ampang park, da letih kaki jalan2. ngantok plak. aku pikir time tu nak balik da. tapi da pukul berape plak. msg mama cakap aku pegi tuka card reader. so, aku stay sampai maghrib la jawabnye. lambat lagi, aku beli CLEO then duduk kat level 1..nasib baik tak ramai org sangat. tapi busan gile..


busan, nasib baik ade CLEO. hp tu memang tak lepas dari mate aku.


pukul 6 baru sampai. hm. tak sempat nak jalan2 cari pasal. die anta aku kat ruzz aladdin. call mama tanye kat mane, diorg kat car wash sebelah. potpet2 jap. tunggu yang lain2 sampai. cakap ngan mama ingat nak suh die join skali. mase pcik usop & mcik fizah sampai tu aku cam segan gak, die pon segan. lain kali jela dear. heee. sian u, da la hanta i kat situ petu u buka sorg2. nanti i banje u pizzahut eh, pomish.

bile sume da sampai, kami ambik makanan masing2. aina banyak makan semalam. hihi.



aku, hana, aunty wana & baby nur airen. gigi aina yg rongak. kalo die tau ni sure die ngamuk. hihi.



mama call abg, bile nak sampai nih. ayah ngan pcik usop da penat unggu waktu bebuka tuh.


abang, usband kak mama, nur airen, hana & papa airen.



tengok budak kecik nih.curik kek aku. air gelas besa, die sorg je. yang lain sume gelas kecik. berhenti kejap sembahyang maghrib.



teh tarik. brape banyak gelas daaa..



hehe aina syiokk makan. bubur caca aku. airen & papanye. aina dan2 je senyum time aku nak snap.



kak mama & husband. sume nak posing ngan airen. hehe. kak mama lawan perut ngan uncle sham. huhu.

Monday, September 7, 2009

jangan monyet

"jangan monyet..jangan..nanti kau jugak yang susah" pesan sang kancil.

tula, jangan suke sangat main bunga api..da tekene api kan ke sakit tu..nasib baik kene percikan api je, kalo kene api tu macam mane, lambat baik tau. orang da pesan tak nak dengar, degil..tulah,sakit tak? haaa main la lagi..tak serik2 betul..nak kene piat ke tinge tu? pasni jangan nak suke sangat ok.

matta fair | iftar

tadi pegi matta fair kat pwtc dengan yana..sonokk sangat kua dengan die. fyi aku 1st time pegi matta fair. lepas tu jumpe kawan die, fareq. huhu he's steward. sham pon ade. kitorg bebuka puase same2 kat kl central. asalnye nak bebuka pizzahut. da lame aku janji nak belanje kawan aku sorg tu tak terbelanje pon sampai sekarang tapi kali ni pon tak terbelanje pizzahut jugak. sorry la manje, lain kali ok? ni aku tepek pic2 yang sempat kitorg snap sebelum bateri cmra aku habis. *gairah sangat snaping, tak sampai satu hari da abis bateri*


aku, yana. pakai tag masing2, pakai mask, jalan.


hensem abang nih. hiks


posing tak tahan..ade macam kat macau x?ahaks!


senyum2..sampai telinga tau.


my bffs, her bff, bff of my bff. how many bff?


look a like?


my daerest bff ever



 
 taken by izyan liyana omar



im on candid camra. heks.


p/s : thx guy, u makes my day prettier, brighter and happier. 

Sunday, September 6, 2009

ampang park

semalam pegi ampang park. beli hadiah hari jadi dari maklong. sony cyber-shot dcs-w180. hurm agak memberangsangkan. *eleh cakap jela suke sangat2, haha* suke sebenarnye. sampai tak menyempat2 tunggu balik rumah untuk charging. da guna dulu haha. kebetulan semalam ade emylia af kat ampang park, kecik je orangnye. aku dengan sengaja amik gamba die huhu..

 alamak abang ni pandang2 plak..hiks


 sedap suara emylia


kecik comel je orang die.


tapi kan macam ade yang tak kene dengan camera tu. ade bunyi2 yang tak sepatotnye..nak cakap pon tak reti, esok nak pegi balik kedai tu. nak tanye kenape bunyi jadi macam tu.