Pages

Monday, August 31, 2009

korban kasih




jangan kata sayang jika kita tak maksudkan..
jangan beri harapan jika kita tidak mahu melukakan..

tapi mampukah kita menghalang perasaan yang datang tiba2..

perlukah kita buang perasaan yang terbit dalam hati..
haruskah kita pergi dan melupakannya..

biarkan dia bahagia..
kerana kebahagiannya adalah kebahagiaan kita..


p/s : selamat menyambut hari kemerdekaan ke-52

Sunday, August 30, 2009

Apple iphone Percuma..Mahu?

Sempena kemerdekaan kita ke-52 mari kita berkempen sambil menang Apple iPhone..
Put an iLoveMalaysia logo on website to win iPhone 3GS... Whoaaa..bole ke? ye bole..

1st korang msok website exabytes dengan CLICK logo i love malaysia kat tepi sebelah kanan yang ade kaler kuning merah biru macam kat bawah niha..




petu korg isi form yang ade kat page tu..tapi jangan lupe letakkan referrer's email korg..[hudadida@gmail.com] macam kat bawah ni dan submit..




lepas tu penganjur akan send email kat korg link untuk verify macam kat bawah ni..dan link kan korg pada web semula untuk korg copy code..code tu korg paste kat blog korg..



contoh kalo korg guna blog..login blog korg, petu click LAYOUT then PAGE ELEMENT macam kat bawah ni k..



lepastu korg add element, tak payah letak title tau..kemudian paste code yang korg dapat tadi dan save. kalo korg nak paste pada element yang sedia ada pon bole asalkan bole paste code html..


bile korang da dapat logo yang same macam kat atas tadi tu maksudnye korg da berjaye lah..hurray! hehe tapi pastikan isi borang betul2 ye, kalo tak penyertaan korg tak diterima..jgn lupe letak referrer's email [hudadida@gmail.com] sebab kalo korg menang aku pon dapat hadiah..fair enough rite..gud luck..

Thursday, August 27, 2009

Lawak Pagi

Satu hari seorang nyonya first time datang KL.
Lepas kena loteri, dia check-in hotel mewah.               
Dia diiringi pelayan (BellBoy) ke bilik penginapannya.          
Apabila pelayan menutup pintu, nyonya melihat sekelilingnya. 
Tiba tiba nyonya menjadi marah lalu berkata....                      
                                                                           
"Sekius mi, lu ingat wa tua, mali kampong, tada tau duduk hotel? Lu kasi ini bilik ka? Kicik! Tada TB, tada lemari, katil titun pun tada! Haiya mau tipu olang kah?"                               
                                                                           
Pelayan itu pun menjawab........   



"Sabar lah nyonya...., ini baru LIFT!!!!!!!"  

Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan

Assalamualaikum,

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan

"Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu saya memohon maaf sekiranya ada keterlanjuran kata-kata dan perbuatan yang menyinggung perasaan mahupun sengaja ataupun tidak, sesungguhnya yang baik itu dari Allah dan yang kurang baik itu semuanya dari saya..

Semoga Ramadhan kali ini membawa keberkatan kepada semua…
Selamat menjalani ibadah puasa..

jangan curik2...

makan...hweee

Thursday, August 20, 2009

Semoga Berjaya



ya Allah..aku berserah kepadaMu..permudahkan lah segala urusanku..aku tak nak susahkan sesiapa..tolongla aku ya Allah..amin..

p/s : kawan2 tolong doakan semuanya baik ye..tq

Tuesday, August 18, 2009

thank you


SPECIAL THANKS FOR :-
IZYAN LIYANA OMAR & NORHISHAM SOIB

THANKS FOR BEING MY FRIENDS..
THANKS FOR LISTENING..
FOR HOURS YOU SPEND FOR..
IM GLAD THAT YOU BOTH ARE MY BEST FRIENDS..

Monday, August 17, 2009

i mish you..

baru balik dari jumpa sahabat lama..long time no see..hehe habis sume kelua, berkongsi masalah..bertuka pendapat..berbalas pantun *ok tipu* tapi ade jugak la cite pasal pantun yang pacik hisham wat tu..haha *sori sham tapi die pon gelak gak bile i bgtau*

rasenye last jumpe die sblum aku enter GMI..erm lame gile tak jumpe..yus kawen pon aku tak pat nak pegi..ape pun thanks sebab die sanggup fetch aku kat ampang park then sampai tersangkut dalam jamm kat BB..2 jam weh..lame tu..and yang paling sadis sekali die puase..dah la takde air dalam kereta..hehe..so aku dengan baik hati belikan air untuk die *bukan bodek eh* as a fren ofkos la taknak tengok kawan aku haus kan..lagi2 die da patot berbuka da..pkul 8 baru sampai ampang park weh..cian kawan aku..

petu ade la sesi2 jejak kasihan..tiom2 pp bangai la kan..yela dah lame tak jumpe la katekan..i mish u lah fren..mwahh!!

Saturday, August 15, 2009

Tag 1 [nama di google]

tag ni amik dari ayie a.k.a nyei ok..oleh sebab muka tak malu so aku pon dengan tanpa segan silu emik tag ni..hihi *lom penah di tag dan mengetag sesape..suci lagi nih. haha*

petame2 sekali *sekali je tau*..open la browser google dan select image google..
kedua pulak taip nama anda dan click search..
ketiga tu paste kan gamba2 yang keluar dan tepek kat blog anda
keempat ni gamba hendaklah berukuran pasport. *ok tipu* gamba sekurang2nya tepek lima.

so, dengan teruja aku taip name sendiri kat google search tu..then keluar la gambar ini..

1.
huhu..tak sangka nama aku adalah sebuah stesen tv.. > huda TV 'A Light in Every Home'


2.
erkk..tak penah sangka aku adalah nama sejenis beer. +_+ adeh..
selama ni aku ingat nama huda maksud baik2 je..

3.
aku sebuah Masjid Al-Huda, Irving Park Road Schaumburg. Northwest suburbs of the Chicagoland area. Agak memberangsangkan carian aku kali ni.

4.
wah. international welfare plak. baiknye aku ni.

5.
aku adelah sebuah gua. huda luknja kat slovenia. huhu. menarik.

aa..aku telupe la..oleh kerana aku tak penah di Tag dan mengeTag ni..jadi aku lupe nak Tag org..haha..so skrang aku nak Tag sape2 je bace..huhuhu..

email yang menyentuh hati

aku send email kat salah sorg rakan chat aku..aku kenal die mase hot chatting msn dulu..lepas tu die suke send email yang pelik2..kadang2 OK kadang2 KO plak..aku tak suke dapat email yang tah hape2..so aku remind kat die yang aku appreciate sangat die suke share email tapi aku suruh die bace dan select dulu mane2 email yang ok..i mean dont just simply send it..and below is what he did reply me..

RE: Hi huda how r u. i m little confuse u are added in...‏
From: mirza baig (mirzabaigxx@xxx.com)
S
ent: Thursday, 13 Aug, 2009 11: 52 AM

salam-o-aleykum how r u huda i hope u will be fine ..i m sorry to hear that u have some problem in your life ..i will prey to god for you and insha'allah god will bless you...Let me tell u one thing ..no matter what problem u have don't be dishearten..always say thanks god ..u give us every thing..thanks god u make us complete human being..think about those people who can not hear anything,who can not see anything, who can not talk,who can not walk, and think about those people who even don't have a full meal a day..always say thank to ALLAH for everything..thanks again to remind me i will be more careful when i will send u a email..if any of my email hart your feeling i am very sorry for that..send me a email time to time even thou few words that will be great to be in touch..once again i m sorry about my email..

regards
mirza baig

wah. sangat tersentuh. aku bgtau yang aku ade masalah..tak sangka plak die bagi nasihat macam tu..*terharu* insaf kejap.

bagi mengakhiri entry kali ni, hayatilah pantun bebas 4 kerat dibawah..oleh pacik hisham

berat mata memandang
berat lagi bahu memikul
kera kat chow kit disusukan
diri sendiri mati tak makan

sekian..

Friday, August 14, 2009

Manusia Bodoh by ADA Band


Manusia Bodoh by Ada Band


Dahulu terasa indah
Tak ingin lupakan
Bermesraan selalu jadi Satu kenangan manis

Tiada yang salah
Hanya aku manusia bodoh
Yang biarkan semua ini permainkanku
Berulang ulang kali

Mencoba bertahan sekuat hati
Layaknya karang yang dihempas sang ombak
Jalani hidup dalam buai belaka
Serahkan cinta tulus di dalam takdir

Tapi sampai kapankah kuharus
Menanggungnya kutukan cinta ini
Bersemayam dalam kalbu

Tak ayal tingkah lakumu
Buatku putus asa
Kadang akal sehat ini
Belum cukup membendungnya

Hanya kepedihan
Yang selalu datang menertawakanku
Engkau belahan jiwa
Tega menari indah di atas tangisanku

Semua kisah pasti ada akhir
Yang harus dilalui
Begitu juga akhir kisah ini
Yakinku indah

Thursday, August 13, 2009

maaf acha. gua tak setuju.

salahke aku jadi seorang yang lemah..
bukan aku nak macam tu pon..
aku nak jadi org yang hebat..
tapi mungkin bukan rezeki aku..
org cakap kite kena berani.. *kdg2 aku berani ape*
aku mengaku aku mmg tak berani..
lagi2 pekara yang mlibatkn hati & perasaan..
tapi aku pikir aku mmg bodoh.. *sangat bodoh sbnrnye*
sbb tak bole betindak untuk diri sndiri..
tapi org tak jadi aku..mane bole nak jadi org lain pon kan..
mane diorg tau ape yang aku pikir..
dapat ke diorg rase ape yang aku lalui..
cakap mmg semudah meludah.. *kalo meludah pon susah tak tau la aku nak cakap*
hati tak sama rase..mulut tak sama bicara.. *eh telepati tu ade..same ape*
sayang je tak guna..org gila pon bole cakap..
sendiri lebih baik *maap ye acha. gua tak setuju dgan lagu lu*

Tuesday, August 11, 2009

die da kawen

hurm..rasenye belom terlambat lagi untuk aku ucapkan tahniah atas perkahwinan abg asidz & sis teratai yang berlangsung pada 18 julai 2009. maaf ye tak dapt datng..jauh sangt la (padahal seberang laut jek hhu) takde pastport hehe..buat pengetahuan korang aku kenal diorg ni melalui chatting kat server friendchatz (sile click kalo nak join =]) sis teratai da macam kakak aku da. walopon kitorg jumpe hanya sekali tapi kami rapat, memang seorg kakak yang baik. thank you sis..u're a very gud sister and friend..mwaahh (abg jgn jeles eh..tak amik pon, pinjam jek hehek =P)

kat sini aku ade tepek picture kawen diorg..pic ni diorg send kat aku oleh kerana aku tak bole dtang hehe..so enjoy k..

gemuruh jiwaaa..semangat membaraa..hihi


ecey2..songkok nak senget..


ha..posing dedua..cumel3

amboi3..lawonye die..ley masok meminang..hiks ops sori abg..da book eh..ngee


waahh..tatik3..nak ceklat skit..=P

celamat perantin bawu..


aaa..pose jangan tak pose..


tenyum3..ecey..cumel3..(abg nampak kurus dalam ini gambar =D)


aa..tiom tangan..duk rapat2 skit..rapat lagi..


da nikah da..kawen da ke lom? =P ehehehe

ini bonus 2 pic aku edit untuk tatapan korg..hihihi




p/s : harap sis akan tetap jadi kakak dida..mwahh..thanks sis..

Saturday, August 8, 2009

Que Sera Sera

When I was just a little girl
I asked my mother, what will I be
Will I be pretty, will I be rich
Here's what she said to me.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

When I was young, I fell in love
I asked my sweetheart what lies ahead
Will we have rainbows, day after day
Here's what my sweetheart said.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

Now I have children of my own
They ask their mother, what will I be
Will I be handsome, will I be rich
I tell them tenderly.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

Friday, August 7, 2009

H1N1

Wednesday, August 5, 2009

Tiada hadis sahih bicarakan malam Nisfu Syaaban

salam all..hurm, ni dari research yang aku buat. dan aku ade bace hadis2 tapi takde jmpe hadis2 sahih..kalo ade sile bagitau k..

Oleh Dr Engku Ahmad Zaki Engku Alwi

SYAABAN adalah salah satu bulan Hijrah yang mempunyai keistimewaan tersendiri. Syaaban dianggap pintu gerbang Ramadan kerana pada bulan itu umat Islam masih boleh makan dan minum pada siang hari sebelum mereka menyambut kedatangan bulan puasa yang penuh berkat.

Kelebihan Syaaban dapat dilihat apabila Rasulullah SAW pernah memberitahu sahabat mengenai Syaaban. Bulan itu dinamakan demikian kerana pada bulan itu Allah banyak memberi rahmat kepada hamba-Nya.

Kelebihan Syaaban berbanding bulan lain ialah seperti kelebihan Rasulullah SAW terhadap semua nabi, manakala keutamaan bulan Ramadan berbanding dengan semua bulan adalah seperti keutamaan Allah kepada hamba-Nya.

Pada bulan Syaaban, ada satu malam sangat dinantikan umat Islam iaitu malam Nisfu Syaaban. Pada malam itu, umat Islam akan membanjiri masjid dan surau untuk menghidupkan malam itu dengan bacaan surah Yasin secara beramai-ramai.

Malangnya, timbul persoalan mengapa umat Islam hanya melangkah kaki ke masjid dan surau pada malam Nisfu Syaaban saja, tidak pada hari lain dalam bulan lain. Perlu ditegaskan, setiap bulan Hijrah memiliki keistimewaan dan kelebihan masing-masing dan bagi Muslim bertakwa akan sentiasa berusaha merebut dan meraih keistimewaan yang Allah sediakan pada bulan itu.

Muslim sejati tidak akan memilih bulan tertentu untuk beribadat kepada Allah. Dia akan sentiasa beristiqamah dan beriltizam menjunjung segala titah dan perintah Allah pada setiap masa dan keadaan sehinggalah dia menghadap Allah nanti.

Di samping itu, terdapat juga himpunan hadis menerangkan keistimewaan Syaaban, kelebihan malam Nisfu Syaaban dan keutamaan amalan tertentu pada bulan itu. Namun, kebanyakan hadis itu adalah hadis daif menurut pandangan ulama. Walau bagaimanapun ada sebahagian ulama berpendapat hadis daif boleh dipegang dalam amalan sunat secara perseorangan.

Pada Syaaban ini, umat Islam dianjurkan lebih mendekatkan diri kepada Allah dengan meningkatkan amal soleh dan memperbanyakkan ibadat. Tidak ada hadis diriwayatkan berkaitan dengan amalan dan bacaan doa tertentu pada pertengahan Syaaban mencapai taraf hadis sahih. Menurut mereka, tidak ada satu pun hadis sahih yang membicarakan mengenai malam Nisfu Syaaban dan amalan dianjurkan pada malam itu.

Berdasarkan amalan biasa dilakukan umat Islam di Malaysia iaitu amalan membaca surah Yasin sebanyak tiga kali dan juga bacaan doa khusus (doa yang tidak ada asal usulnya dan tidak menepati dalil Syarak sama ada dalil manqul (bersumberkan al-Quran dan hadis) atau ma’qul (bersumberkan pendapat ulama mujtahidin yang muktabar).

Menurut Prof Dr Yusuf al-Qaradawi dalam kitabnya al-Fatawa, kandungan doa itu secara umumnya adalah permohonan supaya ditetapkan sebagai seorang yang bahagia dan murah rezeki bersesuaian dengan segala kebaikan.

Maksud doa itu berdasarkan firman Allah yang bermaksud:

"Sesungguhnya Allah menghapus dan menetapkan apa yang Dia kehendaki, dan di sisi-Nya ummul kitab (ibu segala suratan)." (Surah al-Raad , ayat 39)

Jelas di sini percanggahan nyata dalam isi kandungan doa ini. Pada permulaannya pemohon berkata, jika tertulis di sisi Allah di dalam kitabnya sebagai seorang yang susah dalam urusan mencari rezeki, pendoa meminta supaya dihapuskan kesusahan itu dan ditetapkan di sisi Allah di dalam kitabnya (yang sama) sebagai seorang bahagia dan murah rezeki untuk segala kebaikan, berdasarkan maksud ayat yang disebutkan.

Makna ummul kitab ialah tidak ada di dalamnya penghapusan dan tidak ada pengisbatan (penetapan), bagaimana dia (orang yang berdoa) pada masa yang sama memohon penghapusan dan pengisbatan di dalamnya.

Pada masa sama, ucapan doa itu bertentangan dengan adab berdoa seperti digariskan ajaran Islam. Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:

"Apabila kamu meminta kepada Allah (berdoa kepada-Nya), janganlah kamu ucapkan: Ya Allah ampunilah jika Kamu kehendaki, rahmatilah daku jika Kamu kehendaki, berikanlah rezeki padaku jika Kamu kehendaki, sebaliknya hendaklah kamu menetapkan permasalahannya (apa yang diminta), Allah Maha Berkuasa melakukan berdasarkan ketentuan-Nya dan tidak ada paksaan ke atas-Nya.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

Seterusnya, umat Islam dianjurkan melaksanakan amal ibadat sebanyak mungkin menurut kemampuannya pada malam itu antaranya solat lima waktu secara berjemaah, bersolat sunat dan melakukan solat tahajud, berpuasa sunat, membaca al-Quran, beristighfar kepada Allah, bertasbih, bertahlil, bertakbir dan membaca pelbagai doa dan zikir yang maa'thur.

- Dr Engku Ahmad Zaki Engku Alwi ialah Timbalan Dekan Fakulti Pengajian Kontemporari Islam, Universiti Darul Iman Malaysia.

sumber

info lain

Tuesday, August 4, 2009

nisfu syaaban

Assalamualaikum sume..

Nisfu Sya'aban akan tiba pada hari Rabu malam Khamis ( sebaik saja masuk maghrib), 5hb August, 2009 (selepas magrib pada hari 14 Sya'aban 1430H)

jadi, marilah kita sama-sama mengambil saat keemasan ini untuk menutup catatan amal ibadah kita kpd Allah dengan baik dan sempurna dan seterusnya berazam untuk memperbaiki diri kita untuk catatan yang baru.

hari nisfu sya'aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru.

catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya'aban bermula pada 14 hb sya'aban sebaik sahaja masuk maghrib)

Berikut adalah antara amal ibadah di hari Nisfu Sya'aban:
1. Selepas solat maghrib (15 Sya'aban, malam = 5 August 2009)
Solat sunat nisfu sya'aban, 2 rakaat
Rakaat 1 : baca Al-Fatihah & surah Al-Qadar 1x
Rakaat 2 : baca Al-Fatihah & surah Al-Ikhlas 3x

2. Membaca Yasin 3x selepas solat Maghribnya (15 Sya'aban, malam = 5 August 2009)
i) Selepas Yasin pertama : mohon dipanjangkan umur untuk beribadat kepada Allah
ii) Selepas Yasin kedua : mohon rezeki yang halal untuk beribadat kepada Allah
iii) Selepas Yasin ketiga : mohon ditetapkan iman dan Islam & mati di dalam iman & pohonlah segala yang baik....

Kemudian baca Istighfar 11x & selawat 11x
Baca doa nisfu Sya'aban (ada didalam Yasin Majmuk)

3. Baca surah ikhlas 1000x

4. Berpuasa pada siangnya

Abul Khair Al Talaqaani r.a. mengira nama2 malam Nisfu Syaaban sebanyak 22.
Antaranya yg termasyhur adalah:

1. Malam Dimustajabkan Doa
2. Malam Pembahagian Takdir
3. Malam Rahmat
4. Malam Berkat
5. Malam Pengampunan (Taubat)
6. Malam Penebusan
7. Malam Syafaat
8. Malam Penulisan
9. Malam Keagungan dan Kemuliaan
10. Malam Rezeki
11. Malam Hari Raya Para Malaikat
12. Malam Penghidupan

Antara kelebihan bulan Sya'aban:
1. Sesiapa berpuasa sehari dalam bulan Sya'aban maka Allah haramkan tubuhnya dari api neraka dan dia akan menjadi teman kpd nabi Allah Yusof didalam syurga.

2. Riwayat dari Osman Bin Abi Al-As, Sabda Nabi Muhammad (saw) : pada malam nisfu sya'aban setelah berlalu 1/3 malamnya, Allah turun ke langit dunia lalu berfirman : adakah orang-orang yang meminta maka Aku perkenankan permintannya, adakah orang yang meminta ampun maka aku ampunkannya, adakah orang yang bertaubat maka aku terima taubatnya dan diampunkan semua orang mukmin lelaki & perempuan , melainkan orang yang berzina atau orang yang berdendam marah hatinya kepada saudaranya.

Sebaik-baiknya minta ampun dengan ibubapa sebelum hari nisfu sya'abankerana amalan kita akan terhalang dari diangkat ke langit sekiranya kita derhaka/berdosa dengan ibubapa kita.

sedikit info :
Nisfu Syaaban
Nisfu dlm bahasa arab beerti setengah. Nisfu Syaaban beerti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam lima-belas Syaaban iaitu siangnya empat-belas haribulan Syaaban.

Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul qadr. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi saw tidak tidur pada malam itu sebagaimana yg tersebut dalam sebuah hadis yg diriwayatkan oleh Iman Al-Baihaqi r.a:

Rasulullah saw telah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dah sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda saw dan bergerak. Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda saw berkata dlm sujudnya,

"Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yg akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kpdMu daripadaMu. Aku tidak dpt menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri."

Setelah Baginda saw selesai sembahyang, Baginda berkata kpd Saiyidatina Aisyah r.a. "Malam ini adalan malam Nisfu syaaban. Sesunguhnya Allah Azzawajjal telah dtg kpd hambanya pada malam Nisfu syaaban dan memberi keampunan kpd mereka yg beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yg memberi rahmat dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap org2 yg dengki."

Hari nisfu sya'aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya'aban bermula pada 14 hb sya'aban sebaik sahaja masuk maghrib)

Saturday, August 1, 2009

lari tajuk

susahnye nak puaskan hati semua pihak.
aku bukan la seorg yg perfecto.
tapi aku cuba untuk jadi perfecto.
kadang2 rase sakit hati.
tapi kadang2 rase segan.
bile pikir2 balik, aku hidup untuk ape?
suda tentu la kite hidup untuk menjadik hamba Allah kan.
hurm. sumenye kene kembali kepada Allah jugak.
ape pon tak kenal maka tak cinta. eh lari tajuk. *sile kejar*
ade tajuk ke? huhu. majulah sukan untuk mesia. *bukan untuk kite.haha*
sukan mesia bes ke? badminton, bola sepak, hoki. *sile vote dibawah*

perasaan kurang enak memang susa nak kawal. kalo reti kawal kite bole jadi pelakon terbaik. eh belum lagi. kalo reti kawal kite mgkin akan dicalonkan jadi pelakon terbaik. tapi belum tentu dapat menang. name tu da ade la kan. tapi kalo tengok balik, kite tetap berlakon walopn takde camera didepan, mikrofon diatas, mekap artis dan pengarah terbaik. kite berlakon dibumi Allah. hebat tak kite belakon tanpa ade skrip? *sile tepuk untuk diri sendiri* kenali diri anda, keluarga, kawan2, alam sekeliling juga pencipta. sekali lagi, tak kenal maka tak cinta.

p/s: ade jodoh tak kemana.