Pages

Tuesday, July 28, 2009

kera dihutan kenduri cempedak

weekend balik kampung. pegi kebun atok 'jolok' cempedak takde pagar. mase kitorg sampai, banyak kera2 dihutan yang sedang besuka-ria kenduri cempedak atok. bersepah2 plak tu. carik buluh. nsib baik kat situ ade pokok buluh. ape lagi. parang ditangan, buluh didepan. zaaasss..layaann. ade satu dua yang da msak. yang lain2 tu msih muda. tapi kalo tak jolok habis la dimakan oleh anai2. eh salah. dimakan kera2 dihutan la. da la mereka bersuka-ria kenduri kendara mase kitorg datg tu..hishhh..pastu bole plak diorg cam nak marh kat kitorg..tapi lame kera2 tu berambus. tapi lame mane pon die nak berambus kan. pas kitorg balik mesti die datg balik. apepon kitorg mgunakan mase yg ade dengan sebaik2nyeh..yeh yeh. dua plastik kami bawak balik. malam tu jugak goreng yg da masak tuh. walawey..sodap tuh..ahaks~ =P *aku yang goreng sure la sodap. ahak..* tapi mmg lame tak makan cempedak goreng nih..sehingga ketemu lagik cempedak goreng~

Friday, July 24, 2009

uncle teksi

aku penah jumpe driver teksi yang sengal. mabok time bawak teksi, bawak teksi laju2, wat muke ketat (kerek) huduh. tapi bukan sume teksi tu jahat/tak beradab/kwanghaja dan yang sewaktu dengannye. buktinye tadi aku tahan teksi, teksi tu stop la depan aku. bile aku cakap nak ke menara see hoy chan, die cakap nak kene isi gas dulu (teksi kan gne MPV) so die cakap mungkin lambat skit sbb nak pegi kg. baru.. erk! aku cakap takmo la sbb aku nak cepat. then aku keluar la balik *tadi aku masuk tros duduk =D* petu aku con't tahan lain2 teksi.

skali teksi tadi reverse kat depan aku berdiri. die offer nak anta..(kene baya la ofkos) *pelik kejap* die cakap bole tapi on the other side la..ok gak la. petu bile da masuk lam kete die cakap cam tak sedap la, sbb aku da duduk *lenkali kalo tahan teksi bukak pintu tros duduk ok. =P* die story2 dngan aku, die baru lepas ambik anak die. pastu ape tah lagi die btau, lupe. ape pon aku bole nampak la die seorg yang baik. mase nak kuar tu die siap cakap, you jangan lintas ok. you naik jejantas. kalo you lintas then lepas dengan selamat mmg u sangat bijak la..*die gelak mse cakap tu, aku pon tegelak gak la..* 1st time jmpe uncle teksi yang sangat sweet~..last skali die cakap, ok lain kali jumpe lagi dengan tank yg penuh. *with smile* how sweet..hehe..aku bukan jatuh cinta ok. (i just break off uWaaaaaaaaa. ok enuf.)

p/s : bukak pintu dan tros duduk bile teksi berhenti. =P

Tuesday, July 21, 2009

soalan temuduga

Seorang CEO ingin mencari eksekutif baru dalam syarikatnya. Dari beribu permohonan, hanya empat calon sahaja yang betul-betul menarik perhatiannya. Bagaimanapun beliau yang tidak dapat memilih antara keempat-empat orang calon tersebut, lantas memanggil kesemuanya untuk ditemuduga sekali lagi (beliau tidaklah sekaya Donald Trump untuk menganjurkan temuduga seperti The Apprentice). Setelah keempat-empat calon berada di hadapan beliau, CEO tadi pun mula berkata:

Saya ada satu soalan yang mungkin memberi jawapan berbeza, calon yang memberikan jawapan terbaik akan diterima untuk bekerja di sini.

Soalannya adalah: “Apakah perkara atau benda yang paling pantas sekali?” tanya CEO tersebut.

Calon pertama berkata,
FIKIRAN, kerana kadang ianya datang sendiri tanpa kita sedari.

Bagus, satu jawapan yang baik, kata CEO tadi.

Kamu pula? tanyanya kepada calon kedua.
KELIP MATA, kerana tanpa kita sedari, sebelum sempat kita buat apa pun, mata kita dah berkelip,” jawab calon kedua.
Satu jawapan yang sangat baik, lagipun perumpamaan Melayu pun ada sebut SEKELIP MATA melambangkan kepantasan,” kata CEO itu.

Bagaimana kamu pula?”, tanya CEO kepada calon ketiga.
Kalau kita tengok, lampu KLCC dihidupkan dengan pantas walaupun bangunan tu tinggi. Jadi saya rasa MENGHIDUPKAN LAMPU adalah paling pantas,” jawab calon ketiga.

Jawapan yang terhebat setakat ini. Bagaimana pula dengan kamu?” CEO terus mengusulkan soalan kepada calon keempat dengan merasakan calon ketiga hampir pasti menjadi eksekutif baru di syarikatnya dengan jawapan yang sangat bagus sebentar tadi.

Setelah diteliti jawapan calon-calon sebelum saya ni tadi, saya rasa perkara yang paling pantas sekali adalah CIRIT-BIRIT,” jawab calon keempat dengan yakin sekali.
Haaa?? CIRIT-BIRIT?? Kamu ni tak serius langsung, macamana kamu boleh mintak kerja dengan syarikat saya ni?” CEO terkejut dengan jawapan calon keempat tadi.

Begini tuan, malam kelmarin saya terjaga di tengah malam dengan rasa sakit perut yang amat sangat. Belum sempat saya FIKIR , KELIP MATA atau MENGHIDUPKAN LAMPU, benda tu dah terkeluar dah…” Calon keempat terus diterima menjadi eksekutif baru syarikat berkenaan…

Thursday, July 16, 2009

lawak tak berapa antarabangsa

dulu mase aku kecik2..ayah ske buat lawak..da besa pon same gak la..senang cite ayah mmg ske buat lawak..ade je cerita lawak die nak story..ade la skali tu..mase tu duduk sentul..aku skola rendah lagi..satu ari ade org call rumah..

pemanggil : alo, lamisan ata ka? (helo ramizan ade ke?)
aku : aa..ramizan takde..
pemanggil : lia pigi mana? (die pegi mana?)
aku : die pegi keje..
pemanggil : bila lia balik? (bile die balik?)
aku : aa..petang karang..
pemanggil : pukul belapa lia balik? (pukul berape die balik?)
aku : pukul 8 malam nanti
pemanggil : oh..ini sapa (oh..ni siape?)
aku : ni anak die..
pemanggil : kak, ni ayah la kak. *kwanghajaw. tipah tertipu..*
aku : laa..ayah ni..

cett. ayah bule plak menyamar jadik apek. huihh..tokono den..
ahaks..sampai skrg bile aku teringat aku gelak sorg2. aku cite kat mak aku. mak aku gelak jek. balik kampung aku cite kat makcik2 aku. gile diorg gelak. huhu. apepon ayah mmg bes.


p/s: kenal pasti suara ayah anda =P

story mory

Pemalas
Pada masa dahulu, ada sebuah negeri dimana semua rakyatnya amat rajin belaka tidak ada yang malas.
jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas. Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku..

Katanya : "saya adalah yang paling malas"
Raja pun bertanya : "apa tahap malas awak?"
Lalu jawab lelaki tersebut :"kalau saya hendak makan,ada orang yang menyuapkan saya".
Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi : "Saya lebih malas lagi dari dia tuanku".
Tuanku pun bertanya kepadanya : "sampai mana pulak tahap malas awak?"
maka jawabnya : "Kalau saya makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan".

Maka raja pun terdiam.....
Tanpa disangka2 datang seorang budak lelaki datang kepadanya sambil berkata:

"saya adalah yang paling malas tuanku".

Raja pun bertanya: "bagaimana pula tahap kemalasan awak?"

budak itu pun menjawab : "Nak cite pun malas".

*ahaks..nak cite pun mls..seb baik blooger tak ceni..kalo tak..blog sume kosong jek..=P*

||--------------------------------------------||

Kedekut
ada tiga org lelaki yang suka minum di kedai kopi mutusamy. ketiga2 lelaki itu adalah seorang yang kedekut. pada suatu hari, minuman mereka dimasuki semut..

lelaki pertama :-
kerana kedekut dia telah menggunakan sudu dan membuang semut itu hanya menyentuh hujung sudu sahaja.

lelaki kedua :-
kerana rasa kedekut dia telah menggunakan penapis untuk membuang semut tersebut.

lelaki ketiga :-
kerana terlalu kedekut dia telah menangkap semut dengan jarinya dan menghisap baki2 air di badan semut itu.

*gile kedekut. yuks~*

Tuesday, July 14, 2009

Baca Doa Dulu - Lawak Pak Pandir

p/s : jgn la gelakkan dia,niat dia baik..caranya je salah..kekeke..



Di suatu malam yang hening... Pak pandir dan bininya sedang mendengar ceramah agama dari surau yg berdekatan dengan rumah mereka. Antara ceramahnya adalah membaca doa sebelum makan.

" Ya tuan-tuan sebelum makan hendaklah kita membaca doa dahulu, ini adalah kerana syaitan akan makan makanan kita dan membuatkan kita makan tak kenyang-kenyang...." kata ustaz itu.

Lalu pak pandir ni pun baliklah bersama bininya malam tue. Semasa sedang makan malam tu, pak pandir tiba-tiba bangun dan meluru ke tandas berkali-kali. Tak cukup dengan tu, tidur malam tu pulak pak pandir nie asyik terkentuuooot memanjang.

Bininya tak tahan, maka tanyalah bininya kepada Pak Pandir,

"Awak makan apa sampai jadi camni?".
"Tadi aku makan julap tak baca doa, biar padan muka syaitan tu....berak-berak makan julap....muahahahahahaha!!!!!"

Sesungguhnya... niat pak pandir memang suci. (^_^)'


*sian mak andir..sian lagi pak pandir..huhu*

Sunday, July 12, 2009

adventures la pulak

susahnye kalo kite tak suke sesuatu dan terpaksa suke bende tu. *ecey cam pantun dua kerat plak* hurm..tak bole elak sbb bende tu mmg ade kaitan dgn aku. nak avoid tapi smpai bile? org akan prasan jugak kan? *memg diorg perasan pon* tapi mmg tak bole la..rimas tau tak? pegi sini nak ikot. duduk sini nak follow. ape yang kite cakap nak tau *mmg tak baik cakap cmni tapi mmg rimas gile* kdang2 macam sangat prihatain..tapi blakang cakap lain. tu yang tak best tuh. ok cukup. tuka cite.

hurm..penat la. tadi baru je balik dari tracking kat bukit apek *bukit putih sbnarnye* kat ampang. semalam aku tak pegi. mama balik lepak2 dngan kitorg, mama sound.

"korg tak pegi bukan aku yang gemok" erm. kalo korg denga sure korg tak suke kan? tapi da macam tu, tak pegi harini je. mama slalu cakap aku suke protect diri sndiri dari 'nasihat' or teguran org. mungkin betul. tapi kadang2 je. sebb selalunye aku diam je kalo kene 'nasihat'. daripada org sakit hati denga aku cakap, baik aku diam je kan? so sweet of me *perasan la tu. ok enuf*

berbalik pada topik tadi. aku pegi tracking tadi. harini kami pegi waterfall. kitorg ikot jalan shortcut. tapi masing2 tak tau sebb 1st time. so tnye la apek kat situ. ops maaf. tanye uncle kat situ. lepas die terangkan, kitorg pun truskn pejalanan. wUuu. jalan kesane rase macam falling down jek. *aku pikir time tu, cmne la nak balik nanti* tapi sume pon 'rilek' je..so aku pon follow jela kan. lagi pulak aina yang kecik tu pun cam semangat je. *kadang2 bile die ade buat aku cam rase semangat gile, sbb die dak tecik umo 6 thun. so takkan aku takle kan? =P* kami teruskn la prjalanan tu.

uncle tu cakap, jalan trus then don't belok2. eh tak. jalan terus sampai tali, then ikut kiri. terus lagi sampai anak air, ikut laluan anak air tu. *time tu aku fikir, kene ikot air. basah la nanti. memg sangat lurus macam tiang lampu. ikot tepi la* pastu sampai titi you jalan tru that titi.. *aku bayagkn cane rupe titi tu* agak jauh gak la nak smpai titi tu. jalan curam gile. tapi nasib baik tanah lembab, so takdela too slippery tapi berat la plak kasut sbb tanah lekat kat tapak. urgghh. sampai kat titi erm..mmg besa la titi die..bukan satu. banyak plak tu. kitorg 'merentas' titi then sambung balik prjalanan smpaaaaai la ke 'waterfallingdown' tu. *mmg la falling down, mane ade falling up huhu.*

bes woo..mandi2 plak kat situ. hihihi. sejuukkk siot. best! tapi letih. sampai sekarg sakit peha. otot tegang weh. adventuresss..

*nanti gue upload gamba eh =P*

||----------------------------------------------------------||

ha..aku lupe la nak copy pic dari ayah..tapi ade 2 keping yang ayah send kat email. tepek yang ni dulu eh..nati da copy aku upload ok.

berdiri dr kiri: mlong, hanna, auntie wana, uncle sham.
duduk dari kiri : pcik adib, pcik usop, mama, aku, farah, mcik fizah, aina (seluar merah) =P


Saturday, July 11, 2009

merepek

susah eh? erm, takpelah. tak paksa pun. sendiri bole pikir. tak penah suruh pun *walopun dlam hati mmg nak die buat macam tu* aku sedar siapa aku. sedar kedudukan aku. don't hit & run *takde kene mngene pun. hehe (ade skit la =P)* hurm. takpela. kite tegok je. kalo ade tu ade la. kalo takde redha je.

*nak tido, gudnite*

Thursday, July 9, 2009

lagu pulak

ha..berjumpe sekali lagi bersame hos anda hudotdidot..sempot..=P pagi tadi tengah gosok baju hos tibe2 teringat lagu nike ardilla - bintang kehidupan. sesuai buat sape2 yang putus cinta & perlukan sedikit semangat. walopun tentang cinta tapi msg die +ve kan. semalam hos ade pomis kat korg sume nak bagi tau jawapan teka-teki kan. kan. kan. haa..jawapnnye kite tunggu smpai hos habis merapu-ing. sape2 yang da tau tu dok diam2 tau. sebelum tu kite denga lagu ni dulu.



Nike Ardilla - Bintang Kehidupan

Jenuh aku mendengar

Manisnya kata cinta
Lebih baik sendiri

Bukannya sekali
Seringku mencoba
Namun kugagal lagi

Mungkin nasib ini
Suratan tanganku
Harus tabah menjalani

Jauh sudah melangkah
Menyusuri hidupku
Yang penuh tanda tanya

Kadang hati bimbang
Menentukan sikapku
Tiada tempat mengadu

Hanya iman di dada
Yang membuatku mampu
Slalu tabah menjalani

Malam malam aku sendiri
Tanpa cintamu lagi oh..oh ho..ho
Hanya satu keyakinanku
Bintang kan bersinar
Menerpa hidupku
Bahagia kan datang ..oh oh

okeh. berbalik pada teka-teki semalam..kenape kite tak bole nampak udara? heheh. musti korg2 yang tak dapt jawab tu tengah tunggu jawapan kan. kan. kan. =P hehe.

jawapan : sebab udara tak ade warna. *wink*

Wednesday, July 8, 2009

teka-teki

dulu mase kecik2 ayah suke bagi teka-teki, kalo nak ikot kan skrg pun ayah suke bagi jugak. hehe. mungkin arwah atuk suke bagi teka-teki kat ayah sbb tu ayah suke bagi kat kitorg. bukan kat kitorg je, kat anak2 buah die pun die suke bagi. lagi pulak ayah ni suke budak2. ade sorg anak makcik aku tu kalo jumpe ayah suke sangat tanye "ade teka-teki lagi tak pakngah" hehe. sampaikan kitorg ni dok carik2 teka-teki untuk die sbb die slalu sangat tanye. kadang2 die bagi teka-teki kat kitorg. antaranya :-

soalan : bunga ape warna oren?
jawapan : bunga plastik warna oren. *hehe yang ni mmg kitorg gelak. sbb kelakar*

tapi ade satu teka-teki die bagi kat kitorg, sume takle jawab. ha terer tak die. aku bagi kat korg pulak eh. kalo korg bole jawab korg memang baby genius lah.

soalan : kenape kite tak bole nampak udara?

korg nak tau jawapan? tunggu entry seterusnye. hehe.

Tuesday, July 7, 2009

R.I.P Farrah Fawcett

erm..mungkin tak ramai orang yang tau siapa farrah fawcett. dulu mase kecik2 kalo korg penah tengok cerita charlie's angles versi siri tv, korg mesti tau sape farrah fawcett. aku tau pun sbb mama penah cakap. dulu2 kan femes fesyen rambut yang macam ogy ahmad daud dalam cite azura. diorg sume tu tiru farrah fawcett la. die yang mulakan fesyen rambut tu dulu. macam kat bawah ni.

fesyen rambut ni dulu femes mase cite azura.

farrah fawcett mati akibat barah. tarikh aku tak pasti tapi berita pasal die tak lame lepas MJ meninggal. aku denga kat sinarfm.

karok yang lepas

erm..aku teringat plak kawan2 aku kat ofis lame. gindu ler kat korg. erm. aku nak tepek pic mase kitorg karok 1st & last time ngan diorg ketika aku masih die ofis lame.

lokasi melalak : news ktv, ampang park.
masa melalak : 7.00 p.m.
lagu yang dilalakkan : eva - bulan cinta


aku, k.hani, k.manje. time ni aku kecik skit.


posing lagik. da ade org amik gamba, posing jela kan.


menunggu turn masing2 untuk melalak.


ha turn aku pulak nervous nih.


wah. feling. pejam mate tu.

dua-dua ngok! bikin panass..

ha. hangin lagi aku pagi ni. nasib baik da makan. iskk panas tol. slamat pagi untuk sume reader blog nih. pagi tadi lepas aku makan, tengah dok nak on autocad tiba2 HR manager call aku. dialognye berbunyi begini yek..

"helo nurul, jumpe i sekejap" nada tegas cam aku buat salah. aku da pelik da, salah ape plak aku buat nih. kalo korg nak tau HR kitorg tu akan panggil kalo die nak mintak tolong atau ade bende yang die tak pueh hati. aku pun pegi la kat tempat die. korg tau sape yang aku nampakkk?? minah sengal tulaa. dalam hati aku da pk. ni mesti mengadu pasal aku semalam. hati da start panazz.
"ye, kak HR." aku berbase basi la kn. petu korg nak tau ape die tanye? meh bace.
"semalam kenape i denga u ade complaint pasal minah?" wtf! mendidih siot. ini suda lebey. dada aku da turun naik da tahan marah. grrr.
"kak HR, u denga ape i nak cakap ok. semalam phone was ringing banyak kali, lame. u takde, minah takde. asstn u pun takde sbb die pegi solat. then i dapat call dari DCC, die nak tanye pasal bos. die call ofis takde org yang pick up sbb tu die call i. i pegi tengok kat reception, minah ade tapi tengah on call. i cakap la dekat mamat tu minah on call. lepas letak phone i pegi kat minah then i tanye die pegi mane tadi? i tanye je kak HR. kenape nak cakap i complaint? minah kenape u nak cakap i complaint?" haa..amik ko panjang aku punye complaint. nak sangat kan?
"i bagi tau kak HR kalo ade ape2 nak complaint cakap dengan die." ewah3..menjawab pulak minah nih.
"minah, semalam i tanye u je kan. kenape nak cakap i complaint pulak? ade i marah u ke? kenape nak cakap dengan kak HR i complaint?" waa..hangin satu badan suda akuu.
"takde nurul, i tanye u je..kalo takde its ok." ha. pandai pulak ko nak cakap elok2 ye kak HR? tadi komain lagik.
"asstn, u turun bawah semalam pukul berapa?" eh3 nak salahkan orang pulak.
"semalam i tanye je kak HR, i takde marah2 pun. kenape nak cakap i complaint" *aku complaint betul2 kat bos kang baru tau* die da takot la tu, sbb kak HR tu balik minah tu yang anta. ngok betul. dua2 pun ngok! ee..seb baik aku pakai baju kurung harini kalo tak dua2 aku flying kick. *ceh macam la nak buat pun, tapi kalo bole buat nak jugak aku bagi*
"takpe lah. kalo ade ape2 hal nanti u terus bagi tau i je ok." ade aku kisah? nk complaint pun takde. sape complaint dulu? bukan minah tu ke? aku tanye je. yang ko sampai nak buruk2 kan name aku apehal? bodo nye minah philippine. balik la woi! jangan sampai aku bagi tau bos. habis korg nanti.

=|amaran|=
tahap kemarahan aku tengah tahap berapi, so jangan lalu depan aku. kang aku makan seko2. marah nih.. auuumm!

Monday, July 6, 2009

ingat aku heran sangat ke? pegi mamp!

eee...bodo tul la..tadi kat ofis ade phone ringing. tah sape puyne phone tah dok ringing tak benti2..petu tibe2 ade org call aku. *pelik kejap sebab slalunye takde orang carik aku, yela aku bukan org penting pun kan* aku pun pick up la. rupe2nye org Document Controller (DCC) call. die tanye aku busy ke tak. then aku jawab la ok je. petu die tanye receptionist kitorg takde ke harini. then aku pegi la check. she's on call. so aku bagi tau la kat mamat tu. minah tu tengah on call. die cakap die call banyak kali tapi takde org agkat. aku pun cakap la. ade tapi die tengah on call. then story2 kejap la pasal topik pagi tadi, da abis aku letak la phone. aku pegi depan, tanye kat receptionist tu..

"minah, u pegi mane tadi?" dengan sopan tau aku tanye. korg tau die jawab ape?
"eh, i pegi mana u nak tau kenapa? i buat i punya kerja la. tadi siapa carik i, u cakap sajalah i tengah on call." buat pengetahuan korg receptionist kitorg tu philippine..duk sini da lame. da penah kawen dengan org sini da pun. tapi baru cerai kali ke-4 *ha amik ko aku story* punye la aku hangin. aku tanye die je mane die pegi. die punye jawab macam la aku nak sangat amik tau pasal die. *geram nih*
"minah, i tanye u je. i ade marah u ke? i tanye u ni sebab tadi mamat tu call u. tadi u takde, die call banyak kali sebab die nak tanye bos da masuk ke belum. yang u nak marah i kenape?" aku bagi la balik kat die. hangin gile aku.
"tadi i keluar, u cakap sajalah i takda. kalau mau repot cakap sama HR manager lah." mak ai. ade aku kisah? aku bukan kisah pun kau pegi mane.
"minah, mamat tu bukan call u da lame. baru je tadi. dats why la i pegi tengok tempat u tadi." aku lagi tambah bengang gile dengan minah nih..
"yalah, u cakap sajalah i on call sudalah. i pergi mana u tak payah tau lah. u pergi mana pun i tak ambik tau, lagi tolong cover untuk u" wtf! kepale lutot ko lah. takde maknenye aku suh ko cover. kwanghaja minah nih.
"minah. cuba u diam kejap. denga i nak cakap ape." petu die diam. paham bahase jugak rupenye.
"i tanye u je kan? i cuma bagi tau u je kan? sebab mamat tu call tadi takde org agkat, lame tau. i ade marah u ke?" aku da hangin satu badan. kalo tak kat ofis mau je aku tengking die.

pastu ape yang belaku aku tak brape ingat. tapi yang pasti aku bengang gile kat die. aku kua pegi tandas pun tak pandang muke die. huh. da la pagi2 macam cikgu disiplin. kejap2 round tengok sape da masuk, sape belum sampai. ingat ni skola ke. sengal punye minah.
ingat aku heran ke? pegi mamp.

Saturday, July 4, 2009

Transformers 2 - Revenge of The Fallen


huh..baru balik dari tengok movie. aku da tngok transformer =D *teruja sampai ya tego aku sebab cam over. haha*memang best gile woo. walopon penat tapi memang puas hati. aku nk booking reservation pukul 6.oo p.m tapi takle plak, penuh. pukul 7.00 pun takde. jadi kene la jugak beli sndiri kat kaunter. huhu. kitorg ambik tiket pukul 9.oo p.m sebab pukul 6.00 dngan 7.00 seat tak best, tnggal depan je. tunggu lame sangat kitorg pegi makan kat avenueK dulu. pastu tengok sony DSLR sebab ya minat. so,sape2 yang belum tngok tu wajibul ghunnah tngok transformer II. sedih, kelakar, suspen, sume ade. yang tak tngok pun kene tngok gak. hehe. ape pun aku bagi 5 bintang untuk movie ni.

erm sebelum tu aku ade jawab kuiz kat FB,

im optimus prime. huhu.

Thursday, July 2, 2009

PhotoFunia fulekk

yuhuuu..seperti yang aku janjikan..aku nak post pic aku yang aku edit guna website. mungkin ade yang da tau, mungkin belum. haaaaaaa yang belum tu meh aku nk kasi tau. sebelum tu meh kite tengok pic yang aku tepek dulu sampai muntah.

aku suke pic ni sebab aku nampak macam model muslimah.


ni aku rase macam michael jackson. pemes.


ni ala2 monalisa. monamuslim =P.


ini model of the year.


ini dah macam iklan tingkap jek.decor bersame huda.


ini syiokk sendiri.


perasan butik sendiri.


macam da sangap sangat sampai mug pun nk letak pic sendiri.


love the way i look.


wah. tepegun kucen bedua tuh tengok aku.


mueheheheh..suda puas muntah? kalo tak puas sile muntah lagi dalam baldi yang disediakan. pic ni sume aku edit kat PhotoFunia nye website. hehe. cam bes. memg bes pun. so kalo korang rase nak perasankan diri memasing sile la yek. hehe.

pergi sendiri

haa..petang ni aku rase cam bes jek nak post banyak2 pic aku yang di edit oleh satu website nih. <--- sepatotnye aku nak post ni semalam tapi tak smpat sebab mama da smpai kat bawah. so, aku buat new post. harini mama ayah takde. diorg pegi china. bukan menuntut ilmu yeh. diorang pegi honeymoon tah yang kali ke brape tah. *tak bawak kitorang tu kire honeym0on la tu kan* tapi diorang pegi dngan kawan. oleh sebab ayah merangkap drebar takde, jadik aku kene pegi sendiri. tapi mama cakap ya anta. malam tadi da cakap dengan die da..

"ya, esok mama suh ko anta akak g keje" *ayat taknak nampak besalah la kunon kan. padahal suke.heheh.*
"tau dah, mama da ckap" heh. follow da leader.

esoknye *pagi tadi la kan* pkul 6.18 mama da kejut aku. aku baru lepas kua bilik air sbnrnye tapi tak tngok plak jam pukul brape. tngok jam pukul 6.18 macam frustated plak sebab takle smbung tido. *haha, mane la badan tak debab* tapi oleh kerana aku terasa ngntok cikit, aku tido jugak. huahuahua.

bile aku bngun, mandi pehtu siap2 aku kejut la ya. ya bukan yakult ye. amira. die pun siap2, skalik die cakap..

"ya anta ko kat lrt jelah." hampeh.
"yela" pendek jek aku jwb. kunon tak pueh hati la.

aku pun siap2 then masuk kete. diam jek dlam kete. dalam hati aku dok pikir2, sebab rase geram die tak anta sampai ofis, bukan jauh pun. lalu duke nestapa tuh half an hours jek *esok nak pegi sendiri je. tak payah kejutkan die. kalo da susah sngat, tak payah anta pun takpe. tunggula aku ade kete (tah bile nak ade kete tah) * pehtu mase nak kua die ti0m tngan aku. tejuk plak hati aku. petu kan die cakap.

"kak, jalan elok2 tau. nanti balik btau la." aku agguk pale je. dalam hati *hum, tak baik cakap adik aku bukan2. die nak anta pun da bagus* tapi mama suh anta sampai ofis. iskk. takpelah.

aku tak marah pun da sbnrnye. tau jela, aku marah kejap jek. hehe.