Pages

Saturday, December 5, 2009

so tak pat la..

rase macam malas plak nak update blog. bukan2..takde topik nak dikupas..err yeke..ok tipu..sebenarnye skrg ni tengah addicted dengan game kat fb tuh..ade org ckp 'mukabuku' ade org taip 'fesbuk' ape pon same je kan..erm tapi tadi baru je pegi 2nd interview..and as i thought mmg aku dapat kerja tu. *so tak pat la nak online selalu..bahaha yg tu plak pikir, sengal* project admin and backup drafting. alhamdulillah..penat da carik kerja weh. bak kate kawan aku 'bile u kene terminate ni macam persatuan drafter seMalaysia tau u kene buang then taknak ambik u' huhu..betul ke? hurm..sebenarnye tu rezeki masing2 kan..susah nak carik kerja sebenarnye, yang ni pon recommendation from my friend untuk previous position die sbb die dpt offer gov.

acctually i've got two job offer..one of it i da terangkn kat atas tu..and another one, call center for streamyx..tapi looks like my auntie tak brape suke aku kerja tu..die kerja telekom, so for sure die tau condition org yang kerja call center tu..aku tak kisah sebenarnye. cuma die lah..nanti die bgtau mak aku plak..karang dua2 bising..tapi gaji masyuk..erm..takpe2..nanti aku try part time..hihihi..

doakan yg terbaik untuk aku dan kamu semua..trimas =]

5 comments:

Farihah Ahmad said...

Gem apa tu?? - aku addicted ngn bjenih2 gem. Bila nk insap ntah... Hoho...

Zura said...

good luck huda...choose 4 ur best... :)

hudadida said...

Farihah Ahmad:
hehe..banyak! paling femes skrg farmville lah..x lupe jgk cafe..
haih..lain2 tu jgn bersedih aku x ebut eh..=P

Zura:
thx zura..i'll choose 4 my best..=]

wanshah said...

skarang keje kat mana huda?.. biasa la tu pengalaman mula2 nak cari keje tu susah. kadang2 bile fikir2 balik Allah sengaja beri kite susah dulu. supaya bile kite senang nanti kite tak sombong n pandai hormat orang. Alhamdulillah skarang dh masuk gov, lega sket rasanya. Ape pun, slamat majujaya untuk awak huda. :-)

p/s: jom melawat, follow me n share link di TKSB.
http://wanshah87.blogspot.com

hudadida said...

wanshah:
hai..mekasih advise tuh..
acctually sy da ade keje dan salary yg bgus sblum ni..
tp ats sbb2 pribadi..
sy da terlepas keje tuh..
dpt offer bru ni gaji sy lebih rendah..sbnrnye sme nilai dgn 1st salary dulu..tp nak buat camne..
dan ape yg belaku mmg jd rujukan, pedoman, ingatan sampai bile2..
mgkin ini ujian sy la kn..