Pages

Thursday, November 5, 2009

ade je yang tak kena..grrrr



susahkan nak puaskan hati sume org? kadang2 kite da cuba sedaya upaya nak puaskan pon masih tak berjaya. pernah tak korg cuba nak berbual dengan seseorg tu dengan harapan korg dapat naik kn mo0d die. yela contohnye korg tengah duduk lepas tu tanye org tu tentang sesuatu yg mgkin die da tau atau belum, saje nk berbual. tapi lain yg jadi. die naik marah plak. ade je komen die tentang topik yg korg cakap tu, sampai nak tinggi suara bagai. sure tak best kan? dan pulak org tu mgkin housemate korg ke, bestfriend korg ke, jiran korg ke. susahkan? kadang2 mesti kite ade rase sakit hati bile jadi macam tu. mesti penah pikir camni..


"aku buat baik salah, buat jahat lagi la salah. kalo diam je org cakap aku berat mulut, dah tanye macam2 plak die komen. baik aku diam buat hal sendiri. aku pon tak sakit hati."


mgkin mase tak sesuai, atau ayat yg tak kena. tapi kadang2 bile ayat dan mase da perfect tapi empunya badan plak mo0dy. kalo korg berada dalam situasi macam ni ape yg selalu korg pikir, ape yg akn korg cuba buat.

9 comments:

ziha said...

tak suke org moody ni.
die pk mood die jer lah..mood kite?hoho

AiMiE HaRmELiA said...

sabar je la ek.. nak bt camne lagi..susah dok ngn org kepala angin ni.. i phm

Airland said...

owh.. aku lebih suka tgu dan lihat klu mmbr tgh marah... xnak TERcurah minyak keatas api..

Zura said...

kena th lah mase bile dia boleh d tegur

Farihah Ahmad said...

manusia mang mcm2 jenis. penat doe nk pikir satu2. penat lagu nk puaskan suma pihak. ikot kapla sniri, senang..

.ib. said...

i prefer to stay in silence~~~

hudadida said...

ziha:
hehe..tau xpe..tak ske kan..

AiMiE HaRmELiA:
ha tula..
susa kan org pale angin nih..
ikot pale die jek..

Airland:
yeh..itula yg sebaiknye..
wat bodo suda..

Zura:
erm..kdg2 kite mmg kne tgk mo0d diorg..
tp xkn tiap kali tgk mo0d diorg jek kn..
susa kn? =]

Farihah Ahmad:
hehe..itula..
ikot pale sndri kan..
tp kdg2 xle gak..
sbb kite dok dlm masyarakat..
kene terima jelah..=]

.ib.:
yes..diam x smestinye kalah kn? ;]

hBz said...

thanks sebab letak nama dlm list tu..
promote la lg.lg ramai, lg bagus..

hmm..1Malaysia.byk cakap.byk ragam.byk color.

PeJuAnG HiDup said...

sy moody ni. tolong tenteramkan sy? hehehe...