Pages

Tuesday, October 20, 2009

what say you?

Mungkin korg pernah berada dalam situasi dibawah, atau sape2 yg disekeliling korg pernah berada dalam situasi tersebut. Ape kata survey?

A dan C adalah pasangan kekasih. Pada masa yg sama A sygkn B. Cuma B tak tau sejauh mana A sygkn die. A kata die takkan lepaskan C kecuali C sendiri yg mintak. Hubungan mereka berterusan, B tau die tak boleh letak kan harapan yg tinggi pada hubungan diorg. Kadang2 B rasa nak lari dari kehidupan sebenar die tapi B tau die takkan boleh lari dari masalah, tambah lagi A je yg die ade selain dari family die skrg. Hanya A je yg selalu tolong die walaupn A tak selalu ada untuk die.

A dan B masing2 faham tentang peraasaan diorg, tapi dua2 tak pasti ape kesudahannya. B selalu terfikir sampai bile hubungan diorg akan berterusan macam ni. Andai kata satu hari nanti A tetap akan pilih C, macam mane dengan die. B takut die tak boleh lupekan A. A pernah kata..

'kita kawan, tetap kawan sampai bile2..'
-i will try..and keep on trying..

B nangis bile A cakap macam tu. Memang die harapkan sesuatu yg takkan jadi. B taknak A nampak die dalam keadaan macam tu. B nak jadi seorg yg kuat. B harap die dapat buang jauh2 perasaan die terhadap A. B pernah kecewa, dan die taknak kecewa lagi walaupun jauh dalam hati..B masih berharap.

A dan C macam pasangan lain jugak, ade pasang surut. Sekejap elok, gaduh, baik semula. Semua tu asam garam dalam hubungan. Masing2 pernah putuskan untuk break off tapi jodoh diorg masih panjang. A tak lepaskan C walaupun C mintak dilepaskan. Kata2 A sebelum ni yg die takkan lepaskan C kecuali kalau C sendiri yg mintak, dah tak valid rasanya. Apa yg B tau, die takkan jumpe kawan sebaik A. Cuma kadang2 B keliru, A macam bagi harapan pada die. Kalau bole B pun nak ending yg baik, yg gembira. B taknak jadi perampas kebahagiaan org. B jugak taknak A terima die hanya sebab kesian atau sebab A dah takde pilihan lain. B nak A sendiri yg buat pilihan.



click to vote and view the result
 

Get your own Poll!

14 comments:

BULLET said...

teruskan hubungan dan buat xtau jek...lalalala

hudadida said...

BULLET:
eheh..aku pon rse cenggitu gak lah..lululu~

.ib. said...

kesiannye si B... menunggu sesuatu yg tak pasti... ntah ade ntah tidak... harapan yg belum tahu nyatanya... kalu dh suke jugak, tunggu jelah... tp sakitnye, tanggunglah... erm...

cik orenlili said...

aku stuju ngan .ib. sakit sendiri mau tanggung ma. B tu kene sabar la weyh, mgkin Allah jadikan dia utk seorang yg lebih baik drp A, mana lah tau kan?

ezany said...

dah vote.. suruh dia pilih salah satu jer antara 2..

hudadida said...

.ib.:
hum..tula kan sian B..
yeah..sendiri la kene tanggung..
sendiri yg pilih..ye x? ;)

cik orenlili:
ye mungkin jugak takdir B bukan utk A sbnrnye kan..
who knows.. ;)

ezany:
hehe..
anda mmg setia pd yg satu..
so sweet.. ;)

Ayie a.k.a Nyei said...

pening..rase macam tengah belajar abc mase umur 3 bulan..hahaha..

hudadida said...

Ayie a.k.a Nyei:
ahahaha..amacam?
rase nak blaja ABC balik? wink3..=P

KOKON9LOVE said...

Ada kalanya cinta tak dapat di gemgam dengan erat...seperti pasir yang kita gemgam...diantara pasir2 yang tergemgam beberapa pasir itu mencari celah untuk dapat jatuh ke bawah

Seperti halnya cinta....berilah ruang untuk bernafas agar cinta tak mati

hudadida said...

KOKON9LOVE:
hi osi..rindu kamu..
ya, cinta tidak boleh dipaksa..
andai kata ia pergi mungkin utk kebaikan..
dan jika ia kembali, mungkin utk selamanya.. ;)

Ayie a.k.a Nyei said...

taknak!! susahhh!!! hahahahahaha

hudadida said...

Ayie a.k.a Nyei:
tak nakk sudahhh!!
ahahaahah =P

Zura said...

jawapan nye mintak kata putus dr A...sbb A dah mungkir jnji...kata klau C mintak putus dia nk putus kan je...tp bile jd...dia still xnk putuskan...hipokrit

hudadida said...

Zura:
wo...marah nampak..
ekeke..tp btl..
die da langgar ape yg die cakap kan.. ;)
poor B..