Pages

Thursday, July 16, 2009

lawak tak berapa antarabangsa

dulu mase aku kecik2..ayah ske buat lawak..da besa pon same gak la..senang cite ayah mmg ske buat lawak..ade je cerita lawak die nak story..ade la skali tu..mase tu duduk sentul..aku skola rendah lagi..satu ari ade org call rumah..

pemanggil : alo, lamisan ata ka? (helo ramizan ade ke?)
aku : aa..ramizan takde..
pemanggil : lia pigi mana? (die pegi mana?)
aku : die pegi keje..
pemanggil : bila lia balik? (bile die balik?)
aku : aa..petang karang..
pemanggil : pukul belapa lia balik? (pukul berape die balik?)
aku : pukul 8 malam nanti
pemanggil : oh..ini sapa (oh..ni siape?)
aku : ni anak die..
pemanggil : kak, ni ayah la kak. *kwanghajaw. tipah tertipu..*
aku : laa..ayah ni..

cett. ayah bule plak menyamar jadik apek. huihh..tokono den..
ahaks..sampai skrg bile aku teringat aku gelak sorg2. aku cite kat mak aku. mak aku gelak jek. balik kampung aku cite kat makcik2 aku. gile diorg gelak. huhu. apepon ayah mmg bes.


p/s: kenal pasti suara ayah anda =P

6 comments:

Gula Kapas said...

Ha~ha~ha~ha~! Goli ati den ;D.

Cute & sweet ;D

Banyak ek masa lapang ayah awak, siap sempat buat panggilan hangit ;D.

Suh bapak keep it up! :D

Payoh benor nak dapat orang tua yg ada kewl sense of humor ;)

Ka~ka~ka~ka~! ;D

hudadida said...

ehehe..ayah mmg cmtu..
smpai skrg pon ank2 buah suke sgt kat die sbb die ske cite mende2 lawak..=]

mase ayh call rumah tu, mmg x cam lgsung tu suara ayah..huhu..sebijik mcm apek..

fyi : ayh mmg dr kturunan cina..my grandma cina tulen =]

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaaha..ayah kite same2 cool~

hudadida said...

ehehe..yeah..daddy cool~ =P

Gula Kapas said...

@ hudadida

Owh~! Sama la kite, lebih kurang la. Atuk sebelah ayah cine kelantan :D. Tapi sayangnye, tak sorang pun anak/cucu atuk yg paham/pandai/reti bahase cine :(

Rugi.. rugi.. :(

Ayah saya tak garang :D. Atuk sangat open-minded :D, kalah orang muda :D. Borak2 ngan atuk tak rasa pun generation gap :D. Ye, saya tau.. atuk saya sangat kewl :D

hudadida said...

ahahaha..best3..atuk sy da mninggal..yg ske wat lawak tu (sblah ayah) mcm ayah jugak la..ske bg teka teki..cite klaka..tiap kali balik kg johor mesti arwah atuk cite..sure kitorg gelak..

nenek ade lg..tp pon same gak la..sbb nenek x implement base cina kt anak2 so sorg pon xtau ckp cine..bile tgk nenek ckp cine ng siblings die..tekontang kanting kitorg..haha~