Pages

Tuesday, July 7, 2009

dua-dua ngok! bikin panass..

ha. hangin lagi aku pagi ni. nasib baik da makan. iskk panas tol. slamat pagi untuk sume reader blog nih. pagi tadi lepas aku makan, tengah dok nak on autocad tiba2 HR manager call aku. dialognye berbunyi begini yek..

"helo nurul, jumpe i sekejap" nada tegas cam aku buat salah. aku da pelik da, salah ape plak aku buat nih. kalo korg nak tau HR kitorg tu akan panggil kalo die nak mintak tolong atau ade bende yang die tak pueh hati. aku pun pegi la kat tempat die. korg tau sape yang aku nampakkk?? minah sengal tulaa. dalam hati aku da pk. ni mesti mengadu pasal aku semalam. hati da start panazz.
"ye, kak HR." aku berbase basi la kn. petu korg nak tau ape die tanye? meh bace.
"semalam kenape i denga u ade complaint pasal minah?" wtf! mendidih siot. ini suda lebey. dada aku da turun naik da tahan marah. grrr.
"kak HR, u denga ape i nak cakap ok. semalam phone was ringing banyak kali, lame. u takde, minah takde. asstn u pun takde sbb die pegi solat. then i dapat call dari DCC, die nak tanye pasal bos. die call ofis takde org yang pick up sbb tu die call i. i pegi tengok kat reception, minah ade tapi tengah on call. i cakap la dekat mamat tu minah on call. lepas letak phone i pegi kat minah then i tanye die pegi mane tadi? i tanye je kak HR. kenape nak cakap i complaint? minah kenape u nak cakap i complaint?" haa..amik ko panjang aku punye complaint. nak sangat kan?
"i bagi tau kak HR kalo ade ape2 nak complaint cakap dengan die." ewah3..menjawab pulak minah nih.
"minah, semalam i tanye u je kan. kenape nak cakap i complaint pulak? ade i marah u ke? kenape nak cakap dengan kak HR i complaint?" waa..hangin satu badan suda akuu.
"takde nurul, i tanye u je..kalo takde its ok." ha. pandai pulak ko nak cakap elok2 ye kak HR? tadi komain lagik.
"asstn, u turun bawah semalam pukul berapa?" eh3 nak salahkan orang pulak.
"semalam i tanye je kak HR, i takde marah2 pun. kenape nak cakap i complaint" *aku complaint betul2 kat bos kang baru tau* die da takot la tu, sbb kak HR tu balik minah tu yang anta. ngok betul. dua2 pun ngok! ee..seb baik aku pakai baju kurung harini kalo tak dua2 aku flying kick. *ceh macam la nak buat pun, tapi kalo bole buat nak jugak aku bagi*
"takpe lah. kalo ade ape2 hal nanti u terus bagi tau i je ok." ade aku kisah? nk complaint pun takde. sape complaint dulu? bukan minah tu ke? aku tanye je. yang ko sampai nak buruk2 kan name aku apehal? bodo nye minah philippine. balik la woi! jangan sampai aku bagi tau bos. habis korg nanti.

=|amaran|=
tahap kemarahan aku tengah tahap berapi, so jangan lalu depan aku. kang aku makan seko2. marah nih.. auuumm!

2 comments:

Syen said...

aha... sama macam hr tempat aku

hudadida said...

aku rase hr sume pon same je kot..hampeh