Pages

Sunday, July 12, 2009

adventures la pulak

susahnye kalo kite tak suke sesuatu dan terpaksa suke bende tu. *ecey cam pantun dua kerat plak* hurm..tak bole elak sbb bende tu mmg ade kaitan dgn aku. nak avoid tapi smpai bile? org akan prasan jugak kan? *memg diorg perasan pon* tapi mmg tak bole la..rimas tau tak? pegi sini nak ikot. duduk sini nak follow. ape yang kite cakap nak tau *mmg tak baik cakap cmni tapi mmg rimas gile* kdang2 macam sangat prihatain..tapi blakang cakap lain. tu yang tak best tuh. ok cukup. tuka cite.

hurm..penat la. tadi baru je balik dari tracking kat bukit apek *bukit putih sbnarnye* kat ampang. semalam aku tak pegi. mama balik lepak2 dngan kitorg, mama sound.

"korg tak pegi bukan aku yang gemok" erm. kalo korg denga sure korg tak suke kan? tapi da macam tu, tak pegi harini je. mama slalu cakap aku suke protect diri sndiri dari 'nasihat' or teguran org. mungkin betul. tapi kadang2 je. sebb selalunye aku diam je kalo kene 'nasihat'. daripada org sakit hati denga aku cakap, baik aku diam je kan? so sweet of me *perasan la tu. ok enuf*

berbalik pada topik tadi. aku pegi tracking tadi. harini kami pegi waterfall. kitorg ikot jalan shortcut. tapi masing2 tak tau sebb 1st time. so tnye la apek kat situ. ops maaf. tanye uncle kat situ. lepas die terangkan, kitorg pun truskn pejalanan. wUuu. jalan kesane rase macam falling down jek. *aku pikir time tu, cmne la nak balik nanti* tapi sume pon 'rilek' je..so aku pon follow jela kan. lagi pulak aina yang kecik tu pun cam semangat je. *kadang2 bile die ade buat aku cam rase semangat gile, sbb die dak tecik umo 6 thun. so takkan aku takle kan? =P* kami teruskn la prjalanan tu.

uncle tu cakap, jalan trus then don't belok2. eh tak. jalan terus sampai tali, then ikut kiri. terus lagi sampai anak air, ikut laluan anak air tu. *time tu aku fikir, kene ikot air. basah la nanti. memg sangat lurus macam tiang lampu. ikot tepi la* pastu sampai titi you jalan tru that titi.. *aku bayagkn cane rupe titi tu* agak jauh gak la nak smpai titi tu. jalan curam gile. tapi nasib baik tanah lembab, so takdela too slippery tapi berat la plak kasut sbb tanah lekat kat tapak. urgghh. sampai kat titi erm..mmg besa la titi die..bukan satu. banyak plak tu. kitorg 'merentas' titi then sambung balik prjalanan smpaaaaai la ke 'waterfallingdown' tu. *mmg la falling down, mane ade falling up huhu.*

bes woo..mandi2 plak kat situ. hihihi. sejuukkk siot. best! tapi letih. sampai sekarg sakit peha. otot tegang weh. adventuresss..

*nanti gue upload gamba eh =P*

||----------------------------------------------------------||

ha..aku lupe la nak copy pic dari ayah..tapi ade 2 keping yang ayah send kat email. tepek yang ni dulu eh..nati da copy aku upload ok.

berdiri dr kiri: mlong, hanna, auntie wana, uncle sham.
duduk dari kiri : pcik adib, pcik usop, mama, aku, farah, mcik fizah, aina (seluar merah) =P


No comments: