Pages

Saturday, February 28, 2009

Celcom Broadband

Salam all..hurm..bru2 ni aku tuka line phone aku ke celcom..so smlm try gne celcom broadband..call 1111 (careline celcom) utk setting yg aku rse da dekat 10x gak la aku call org tu..aku rse kalo operator yg same je angkt tebal gak la muke aku..operator tu pn da naik kesian kt aku da..last2 skali operator tu bg aku kt bhgian setting..tp 1st aku kne call celcom careline gne no lain, laptop dn hp (as a modem) kene ade depan mata..so sng la operator tu nk bg direction kn..mmg jenuh gak la..bnyk gak setting2 die..kalo nk tau kne la call sndri 1111 k..hehe..k bwh ni ade plan2 celcom broadband yg aku survey utk info..ape2 pertanyaan sile la call celcom center..kalo nk tny aku pn leh gak la..tp xtau la dpt jwb ke x..hehe

1. Pay Per Use
Plan ni disyorkn kpd sape2 yg mgunakn internet utk skali2 je (lite) mcm nk check email dn surf bberapa laman web. Klajuan utk plan ni
3.6Mbps dgn caj RM0.10 per 10kb. Kite bole jgk gne hp 3g sbg modem bile gne plan ni. Tak kire bpe bnyk atau bpe lame gne, maximum bayaran RM250 per month.

2. Daily unlimited
Plan ni bru je dturunkn caj die dr RM8 per 24hours kpd RM6 per 24hours. Plan ni sesuai utk sape2 yg gne internet sederhana mcm chatting, download video atau lagu. Klajuan plan ni 384 kbps per 24 hours. Tiap kali nk gne plan ni korg kene subcribe dgn dail *118# (mcm nk wat super saver utk maxis) then bru leh gne.

3. Broadband Basic
Plan mudah utk simple budget. Unlimited plan dgn klajuan 384kbps = RM68 per month. Sesuai utk sape2 yg slalu online dgn kelajuan sederhana x kire bpe bnyk atau bpe lame gne bayaran tetap fix rm68 per month. Perlukn usb modem kecik comel tu..cucuk saje kt laptop & dmana2 yg ade line 3g da bole gne.

4. Broadband Advance
Kekal online bile2 setiap mse. Plan ni utk sape2 yg kerap gne internet yg pntingkn klajuan. Bole download lagu atau video kt youtube, atau main game online tanpa ade gangguan. Hanya RM98 dgn kljuan max. shigga 3.6Mbps unlimited. Plan ni perlukn modem utk online.

Rsenye
hrga modem skrg RM499 je..so kalo nk tau lebih lnjut sile la msok www.celcom.com.my k..

p/s: cm promoter lak aku..hihi =P

No comments: