Pages

Tuesday, December 22, 2009

train vs bus [lelaki suke ambik kesempatan]

tadi dalam lrt mase nak balik keje. ade indon mane tah. duduk sebelah aku. mule2 die duduk tu aku da tak selesa sbb rapat sangat. aku jarakkan sikit supaya tak bersentuhan. ehhh makin rapat plak. 1st time, aku perhatikan lagi..mane la tau kot2 sbb lrt tu break ke die terdorong kearah aku kan. aku jauhkan lagi kedudukan aku dari die. aku tengok kaki die makin rapat jugak. aku malas nak kecoh2 dalam lrt tu, aku silangkan kaki supaya peha aku dengan die tak bersentuh dan korg pon bole agak jauh mane jarak antara passenger sebelah menyebelah kalo kite silangkan kaki. tapi mamat indon yg tak sedar diri tu lebarkan kangkang die, nak rapatkan peha die dengan aku jugak. mmg shial. dah la menumpang je kat mesia ni. bole plak nak take advantage. aku pandang die buat bodo jek. hati da panas gile. sampai kat kg baru aku cpt2 bangun nak keluar dari train. mamat tu pon tergesa2 nak bangun jugak. chibai betul. aku tengok die nak keluar, aku tak jadi la keluar. aku diri jela sampai terminal putra. tapi tak kisah, asalkan tak kena dengan org macam tu.

sebelum ni aku penah kena macam ni kat dalam bas. dari tanah merah ke kl. bayangkan jela..duduk dengan mamat kelantan yg suke ambik kesempatan. macam tadi tu jugak lah. kebetulan plak aku duduk sebelah tingkap, bahagian dalam. eh tak, sebenarnye aku bukan duduk sebelah tingkap tapi sbb sejuk *mase tu aircond die takde cover* mamat tu offer aku duduk dalam. aku igtkan baik lah. rupe2nye baik ada makna! cis. kalo hensem takpe la jugak. *bahaha =P* mase die turun makan aku ambik plastik dalam beg, aku sumbat kat aircond tu. pastu aku duduk kat tempat aku balik. mase aku nak turun bas, mamat tu mintak maaf dengan aku. heh. kalo die tak salah buat ape nak mintak maaf kan. sah2 la mmg ko nak ambik kesempatan. laki2 skrg ni takle caye sangat. baik sbb nak ambik kesempatan je. tapi bukan sume. aku tau ade antara korg2 yg kat luar tu marah aku cakap laki cetu. tapi ape bole buat. korg yg menunjukkan ketidakmatangan dan kegersangan korg. patotnye laki2 yg bimbing ppuan. renung2kan dan selamat beramal~

p/s : ini bukan cobaan, ini betul2 kejadian ok.

Saturday, December 19, 2009

kerja baru

sangat takde mood nak update blog skrg..erm. maaf ye readers..mgkin ade yg tggu update dari aku *kalo ade la..* skrg baru start keje baru acctually..admin clerk/junior draughtswoman kat kelana jaya..hurm..agak jauh sbnrnye..lrt gombak ke taman bahagia..kalo sape2 yg tak tau tu meh aku bgtau, lrt putra ade dua penghujung..kelana jaya dan gombak..tak pon kalo nak tengok jugak rail map korg click sini. bebalik pade cerite aku tadi, aku naik trail dari gombak ke kelana jaya. tapi aku turun 2nd last terminal which i consider as last terminal la jugak sebab da dekat je. 45 min travelling dalam train, belum kire mase travel by bus lagik. dari rumah ke terminal gombak about 15~20 min. tggu train between 5~10 min. sampai terminal taman bahagia ambik bas ke glomac (office) dalam 20~30 min. but since i started last week tak pernah lagi naik bas ke office. sebab? aku takot lambat. jadi aku ambik teksi. bas tak selalu ade time aku sampai taman bahagia. *tah korg paham ke tak ape aku cerita nih. xpe. itu dikire membebel sorg2* balik pon same lah kan..aku keluar rumah setakat ni 6.45 a.m dan sampai taman bahagia 8.15 a.m, aku masok keje 8.30 a.m jadik aku rase macam tak sempat nak reach, sbb tu amik teksi. dekat je acctually tapi biase la kan..bas suke karipap pusing..sbb tu kalo naik bas pusing2..agak2 korg tengah buat ape time tu kan..

aku keluar rumah 6.45 a.m, sampai rumah mostly 9 a.m. kalo aku bernasib baik dapat bas awal mase balik tu awal la aku sampai rumah, around 8.30 p.m laa..hurm..tu tak cerite psal keje, keadaan office dan insan2 yg berada di office tuh..takat ni ok la..tak mati lagi buat keje tu masih ok la tu kan. ape pon aku kene la keje jugak kan..nak duit. bak kate org tu, keje ni aku yg pilih, die tak paksa, so jgn banyk komen la..buat je. ye. aku yg pilih..chosen by me. correct. u are so correct.

p/s : bnyk sbnrnye yg aku nak cerite. bnyk sgt topik. nanti aku cerite lagik k sume. wish me all the best. thx.

Wednesday, December 9, 2009

ekspedisi gunung datuk

sabtu raya haji hari tu kami dengan semangatnye bangun pagi dari kampung mama kundur hilir, pedas rembau. sebabnye? kami nak daki gunung datuk. hehe sebenarnye sebelum balik kampung tu mama tak inform dulu pon nak daki. disebabkan aku balik dengan maklong, so tak bawak la barang2 untuk hiking tapi takpe, mama da bawak kan..huhu

family aku kecuali ya, sebab die nak balik unisel coz ade exam paper menanti. maklong, makteh, pakcik aziz, dan tambah lagi cousin aku 2, 3 org dari tempat yg same pon ikot jugak. rakan se-hiking bukit apek, makcik fizah sekeluarga dari melaka.

Monday, December 7, 2009

kenape?

kenape kau bole buat maca tu tapi aku tak bole?
kenape kau senang je nak buat kesimpulan?
kenape kau macam ambik mudah?
kenape kau macam tu?
kenape semua macam tak peting bagi kau?
kenape kau buat2 tak tau?
kenape aku perlu fikirkan kau?
kenape aku nak emosi plak nih?
kenape aku rase tak selesa?
kenape dia macam seronok je eh?
kenape aku kisah kalo die seronok atau tak?
kenape aku membebel ni?
kenape aku tak biarkan saje?

sebab die bessssssssssssssst..lah sangat kan..

Sunday, December 6, 2009

Tag 6 [oleh cik orenlili]

aku hutang tag ni da lame gile..sorry cik yana..hehehe sile lah bace =D


1. Bekas kekasih saya adalah :
saya tak suke bercerita, ingat balik tentang bekas kekasih saya. *GTH*

2. Saya sedang mendengar :
berita di tv3 walopun berada lebih dari 20 langkah dari tv. hebatkan telinga saya? *naik tangga laaa..hehe*

3. Mungkin saya patut:
buang perasaan saya terhadap dia..

4. Saya suka :
berangan. haha.
duit ofkos. korg pon suke kan? =D
jalan2 cari pasal. kendian2 pon sure carik makan jugak kn..hee

5.Sahabat-sahabat baik saya :
adelah sahabat saya dunia dan akhirat..

6.Saya tak paham :
kenape org suke ambik kesempatan atas kebaikan org lain..

7.Saya kehilangan :
kerja, kepercayaan org terhadap saya, kawan *saya harap saya hilang ingatan..sobs*

8.Ramai yang berkata :
sabarlah..

9.Makna nama saya :
Nurulhuda - cahaya petunjuk
sebenarnya kate ustad saya, dalam bahase arab nama nurulhuda adelah untuk lelaki..nama untuk ppuan nurul hidayah. tapi bagi saya same je..hee

10.Cinta itu adalah :
perasaan yang wajib ade dalam diri seorang manusia..

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
main game sambil tengok iklan tv3 yang da 15min tak berhenti lagi *ayah saye haha*

12.Saya akan cuba :
terima segalanya dengan tabah, berani, sabar.. *kalo bole la kan*

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
forever..?hik

14.Telefon bimbit saya :
adelah telefon nokia yang paling murah abad ini..huhu

15.Bila saya terjaga dari tidur :
saya akan buka mate lah..haha

16.Saya paling meluat apabila :
jumpa dengan org yng suke cakap BESAR

17.Pesta/Parti adalah :
sesuatu aktiviti yang bole buat org release tension mungkin..

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
erm..saya rase anak kucing saye yang paling comel

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
entah..kurg pasti..tapi rasenye time study kot..sbb time tu tak pk ape..main je banyk..hihi

20.Hari ini :
saya masih tak bole lupekan perkara terBESAR, terburuk yang pernah terjadi sepanjang hidup saya..yang menyebabkan saya mengambil tindakan yang paling bodoh dalam hidup saya..

21.Malam ini saya akan :
makan roti dengan kuah durian yang mama dan saya buat tadi..huhu sedap!

22.Esok pula saya akan :
call company kat kelana jaya tu untuk confirmation tentang gaji dan tarikh saya mula bekerja..

23.Saya betul-betul inginkan :
semuanya kembali seperti dulu..tapi tak mungkin..

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
saya sedar saya perlu cuci rambut saya yang da dua hari tak basuh..

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
dua2 best..tapi kadang2 playing tak perlukan duit..hihi

26.Makanan Barat atau Jepun :
saya makan je dua2..tak kisah asalkan sedap untuk tekak..*tu pasal badan cenggini hihi*

27.Bilik yang terang atau gelap:
saya prefer terang disiang hari..malam pon kalo gelap nak nampak cane kan..tido ofkos kena gelap! *saye takot gelap*

28.Makanan segera adalah :
good cholesterol..good diabetes..sume2 yg kearah kiOk +_+  tu lah..

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
tak ingat lahh..oh da ingat. tadi mama tanye da sembahyang maghrib ke belum dan saya jawab 'belum' hehe

30.Siapa yang anda nak Tag?
taknak tag sape2..haha

Saturday, December 5, 2009

so tak pat la..

rase macam malas plak nak update blog. bukan2..takde topik nak dikupas..err yeke..ok tipu..sebenarnye skrg ni tengah addicted dengan game kat fb tuh..ade org ckp 'mukabuku' ade org taip 'fesbuk' ape pon same je kan..erm tapi tadi baru je pegi 2nd interview..and as i thought mmg aku dapat kerja tu. *so tak pat la nak online selalu..bahaha yg tu plak pikir, sengal* project admin and backup drafting. alhamdulillah..penat da carik kerja weh. bak kate kawan aku 'bile u kene terminate ni macam persatuan drafter seMalaysia tau u kene buang then taknak ambik u' huhu..betul ke? hurm..sebenarnye tu rezeki masing2 kan..susah nak carik kerja sebenarnye, yang ni pon recommendation from my friend untuk previous position die sbb die dpt offer gov.

acctually i've got two job offer..one of it i da terangkn kat atas tu..and another one, call center for streamyx..tapi looks like my auntie tak brape suke aku kerja tu..die kerja telekom, so for sure die tau condition org yang kerja call center tu..aku tak kisah sebenarnye. cuma die lah..nanti die bgtau mak aku plak..karang dua2 bising..tapi gaji masyuk..erm..takpe2..nanti aku try part time..hihihi..

doakan yg terbaik untuk aku dan kamu semua..trimas =]

Thursday, December 3, 2009

biarkan

wujudkah perasaan itu
kekal atau sementara
tak perlu menjawabnya
soalan itu kutuju pada diriku

semakin hari semakin lemah
perasan yang belum tentu arahnya
mungkin ini yang aku perlukan
mungkin juga ini yang engkau minta

harapan yang hanya kekal harapan
tujuan yang mungkin tak memberi makna
biarkan jika itu membawa bahagia
semoga segalanya membawa kebaikan

Monday, November 23, 2009

their picture through my window

everyoneconnects.net concert at jalan bukit bintang last saturday..sponsor by TM









dafi, mila & akim




















rodeo













kiran & anne on stage













bunkface rocks!




















my untie's bos & officemate with sam, bunkface.






with anne






kiran & me






bukan tgn aku eh..my cousin..hihi

Thursday, November 19, 2009

Nat King Cole — Smile





smile though your heart is aching
smile even though it's breaking
when there are clouds in the sky, you'll get by
if you smile through your fear and sorrow
smile and maybe tomorrow
you'll see the sun come shining through for you

light up your face with gladness
hide every trace of sadness
although a tear may be ever so near
that's the time you must keep on trying
smile, what's the use of crying?
you'll find that life is still worthwhile
if you just smile

that's the time you must keep on trying
smile, what's the use of crying?
you'll find that life is still worthwhile
if you just smile 


p/s : ckp je jgn ngis tp ngis gak..i can' help it la..but sure will try to cntrol..=]

Monday, November 16, 2009

Deuter backpack Pandora


 
click picture for larger view


Deuter Pandora backpack - 20L
original from Vietnam
steel backpack support
color - blue, yellow, black, gray & orange
sangat praktikal bagi mereka yang sukakan outdoor
8 more to go..hurry!

Harga : RM140
Poslaju : RM10


berminat? sila email : hudadida@gmail.com

p/s : harap maaf, harga sebelum ni penulis tersalah info.

Sunday, November 15, 2009

Wednesday, November 11, 2009

kisah benar nih

satu pagi..seorg tok ketua dari kampung kundur hilir, pedas. tengah start engine motornye..bini die lepas kunci tingkap, pintu dapo, pintu depan, pintu bilik air..da check reban ayam sume, tekedek2 jalan tunggu kat pagar..start je engine, tok pon jalan la ke luar pagar..isteri die tutup pintu pagar, kunci. berjalan la ke motor..da sedia, tok ketua pon mulakan perjalanan..sampai ke simpang tiga kat hujung jalan tu die pon tanye la bini die..

"mano kito, podeh ko..linggi?" lame die tunggu, senyap je takde jawapan. die pon pusing la ngadap bini die..
"eehhhh..takdo kau.." bini die takde..tertinggal daaa kat depan pagar. tak sempat naik motor tadi, die da jalan..hihi

p/s : jangan tak pandang belakang.. =P~
pss  : aku lupe nak info..tok ketua dengan isterinye da kembali ke rahmatullah..al-fatihah..

Thursday, November 5, 2009

ade je yang tak kena..grrrr



susahkan nak puaskan hati sume org? kadang2 kite da cuba sedaya upaya nak puaskan pon masih tak berjaya. pernah tak korg cuba nak berbual dengan seseorg tu dengan harapan korg dapat naik kn mo0d die. yela contohnye korg tengah duduk lepas tu tanye org tu tentang sesuatu yg mgkin die da tau atau belum, saje nk berbual. tapi lain yg jadi. die naik marah plak. ade je komen die tentang topik yg korg cakap tu, sampai nak tinggi suara bagai. sure tak best kan? dan pulak org tu mgkin housemate korg ke, bestfriend korg ke, jiran korg ke. susahkan? kadang2 mesti kite ade rase sakit hati bile jadi macam tu. mesti penah pikir camni..


"aku buat baik salah, buat jahat lagi la salah. kalo diam je org cakap aku berat mulut, dah tanye macam2 plak die komen. baik aku diam buat hal sendiri. aku pon tak sakit hati."


mgkin mase tak sesuai, atau ayat yg tak kena. tapi kadang2 bile ayat dan mase da perfect tapi empunya badan plak mo0dy. kalo korg berada dalam situasi macam ni ape yg selalu korg pikir, ape yg akn korg cuba buat.

Wednesday, November 4, 2009

Untuk Awaklah




lagu ni sy tujukan untuk awak ok. kalo awak bace..i bet awak mesti senyum sorang2 *kalo takde sape2 kat sebelah la kan*. kalo awak tak senyum awak akan termenung. takyah pikir lah. layan je..=]

Mila - Jika Kau Ubah Fikiran

diriku sedar siapalah ku di matamu
hanya sebutir pasir di pantai kau berlabuh
cukup di situ hasrat ku terkubur
kau juga bilang kau belum bersedia lagi
untuk mengganti pasangan dalam sanubari
mungkin kerna masih basah luka lama

chorus
jika kau ubah fikiran
aku kan setia menanti
jika kau perlukan teman
carilah di sini
jika kau ubah fikiran
untuk jatuh cinta lagi
yang pertama ke depan
jika kau ubah fikiran

akan ku serah segalanya oh kepadamu
senang atau susah aku tabah 'tuk menempuh
tapi sayang hatimu belum terbuka

ulang chorus

aku mahukan kamu
sungguh benar dan jujur
aku mahukan kamu
sungguh benar dan jujur
tapi sayang hatimu belum terbuka

ulang chorus

aku kan setia menanti
jika kau perlukan teman
carilah disini
jika kau ubah fikiran
untuk jatuh cinta lagi
yang pertama ke depan
jika kau ubah fikiran

p/s : hesh..pueh aku carik video lagu nih..kat tiubkau aku jumpe ni je. carik kat imeem takde plak. tekan jelah tiubkau tuh kalo nak dengar eh =D~

Friday, October 30, 2009

Love You in Silent

you came into my life
quietly, simply, tenderly...
the world stood still
I could not say a word
nor a single gestured showed.

the feeling kept in my heart
so I've loved you in silence
worshiped you from a distance
and dream of you so often.

I want to say I love you,
but I'm afraid...
afraid that you'll just take it for granted.
in silence then, I'll just love you.
in silence I'll find...
the fulfillment of my dreams.
 
By Honey Cai 

Friday, October 23, 2009

sedih la plak

sedih plak denga lagu ni..tak nak cite banyak..layannn~



Sepi by Yuni Shara

sepi hati terjadi lagi
mungkin sampai mati aku sepi
biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
namun berat beban hidupku
biarkan saja
bBiar saja hanya ku yang tahu

sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Thursday, October 22, 2009

Tag 5 [Tag Terpaling Dasat oleh BULLET]

huwAAaahhhh..gile dasat tag ko ni BULLET..tag paling dasat aku penah jumpe..ko siapkan tag ni semalam kan. aku siapkan jawapan tag harini..heheh..meh la bace..

1. Tolongla bagitau satu word English yang TERPALING korang susah nak sebut ek? Agak2 terbelit x lidah nak sebut word tu...

- apekah..hadoyai..aku rase arnold susah nak eja tu memang susa nak sebut..lagi satu aku susah nak pronounce onomatopoeia, aku kurg reti nak sebut cane..ono-mato-poeilah mano2 ko nak poie pon..haha aku tak reti nak sebut


2. Penah nengok citer Seniman Bujang Lapok kan...Mesti kenal ngan Sarip Dol...Sarip Dol tu samseng Kampung Dusun kan...Sape samseng kampung korang yang TERPALING suke kacau korang?

- aku takde kampung. mak ayah aku adela. aku kureng periksa plak samseng kampung diorg. heee. tapi aku ade sorg kawan yg suke sangat kaco aku mase aku keje kat setiawangsa dulu. kalo sehari tak kaco aku memang la tak sah. adee je bende die nak sakat aku. Faiz Dol haha dol kt belakang tu aku tambah sendiri. amekk ko =D~


3. Sape2 yang xde pasangan sile bayangkan yang korang ade pasangan yek...Perangai pasangan korang yang TERPALING korang seram jek nengok...Seram tau x seram...Nape ek seram?

- oleh kerana aku skrg takde pasangan, so aku just amik ex-bf yg last la kn..ade ke eh pangai die TERPALING seram..ade2..mase die tibeee2 je die bole tau aku kuar dengan kawan laki aku *aku tak curang ok* gile seram sebab saiko weh..die saje2 je tanye, aku yg terseram sendiri =P~


4. Korang nak tunjuk yang korang TERPALING baik la kan. Korg pimpin la sorang org bute ni melintas jalan...Ntah cmne silapnye, kaki org bute tu termasuk dalam longkang setibenye korang kat seberang jalan sane...Ape agak2 perasaan org2 sekeliling yang nengok korang?

- erm..perasaan org2 sekeliling..?aku rase kot2 kalo diorg tu baik cam aku *wahhh* mesti la diorg kesian kan..kot diorg baik kuasa dua..kot laaa kn..adela org nk tolong..


5. Kat umah korang mmg TERPALING payah nak masak. Selalu mak korang jek masak...Tetibe korang ajak kengkawan makan kat umah wpun bukan korang yang masak. Ade plak sorang kawan korang tu diam je...Org sembang dia senyum jek...Mesti bapak korang akan cakap yang kawan korang tu...........( sile sambung )...Tapi hakikatnye kawan korang tu........( sile sambung lagi ).

- bisu ke ape *bahaha* tipu je. femalus la tuh kot. tapi seingat2 la aku takde pon kawan2 aku yg femalus, sume tak tau malus jek. haha. hakikatnye die tengah tahan kencing~ eekekeke


6. Kalau orang mention pasal company kapal terbang yang TERPALING besar kat MALAYSIA ni, korang mesti ingat MAS ( Malaysia Airline System ). Pastu ape bayangan korang pasal MAS ni?

- MAS? burung besi haha..stewardess yg cunnn..auww~ ahaks


7. Katak mmg la menatang TERPALING korang geli...yang lelaki xpayah la nak tunjuk macho yek, korang pun same gak geli katak. Menatang ape yang korang rase korang penah tengok menatang tu bersin...bukan H1N1 nyer menatang yer...harap maklum

- eheheh~ aku penah tgk kucing aku bersin..same jek cam org bersin cuma die takde la tenganga2 mase nak bersin tu. die bersin ala2 sopan gitu..miahahahah~ 


8. Jiwa kacau xsame dengan jiwa rock...Mat kacau pun xsame dengan mat rock...Ape persamaan dorang ni yang TERPALING korang tau?

- jiwa kaco dan jiwa rock u~, secara tersuratnye da tentu la yg samenye adelah jiwa hahaha. kalo tersirat plak aku rase diorg punya cara tersendiri nak luahkan jiwa kaco dan jiwa rock diorg tuh..eheh


9. Mak korang mmg suke bawak korang g kedai mase kecik2 dulu...Of course korang TERPALING hepi...Dan korang akan mintak mak belikan jajan.Mak pun belikan...Pastu korang nampak mainan plak, korang mintak la kan.Mak korang xbagi...Selalu ape yang mak korang cakap untuk menipu korang yang mainan tu bukan untuk dijual...

- haha tu bukan untuk dijual..sesaje je tuan kedai tu buat hiasan kasik nampak menarik tertarik ko mmg da bomb..nk suh ko ajak mak jalan lenggang kangkung masuk kedai tu..hihik~


10. TAG kan TAG ini kepade follower korang yang korang TERPALING suke...Untuk Bullet, Bullet nak tujukan untuk sume follower Bullet...Sile la buat yek...

- dekat padaku, rakan jenayah & mereka..followerku jugak lah ;]

Tuesday, October 20, 2009

what say you?

Mungkin korg pernah berada dalam situasi dibawah, atau sape2 yg disekeliling korg pernah berada dalam situasi tersebut. Ape kata survey?

A dan C adalah pasangan kekasih. Pada masa yg sama A sygkn B. Cuma B tak tau sejauh mana A sygkn die. A kata die takkan lepaskan C kecuali C sendiri yg mintak. Hubungan mereka berterusan, B tau die tak boleh letak kan harapan yg tinggi pada hubungan diorg. Kadang2 B rasa nak lari dari kehidupan sebenar die tapi B tau die takkan boleh lari dari masalah, tambah lagi A je yg die ade selain dari family die skrg. Hanya A je yg selalu tolong die walaupn A tak selalu ada untuk die.

A dan B masing2 faham tentang peraasaan diorg, tapi dua2 tak pasti ape kesudahannya. B selalu terfikir sampai bile hubungan diorg akan berterusan macam ni. Andai kata satu hari nanti A tetap akan pilih C, macam mane dengan die. B takut die tak boleh lupekan A. A pernah kata..

'kita kawan, tetap kawan sampai bile2..'
-i will try..and keep on trying..

B nangis bile A cakap macam tu. Memang die harapkan sesuatu yg takkan jadi. B taknak A nampak die dalam keadaan macam tu. B nak jadi seorg yg kuat. B harap die dapat buang jauh2 perasaan die terhadap A. B pernah kecewa, dan die taknak kecewa lagi walaupun jauh dalam hati..B masih berharap.

A dan C macam pasangan lain jugak, ade pasang surut. Sekejap elok, gaduh, baik semula. Semua tu asam garam dalam hubungan. Masing2 pernah putuskan untuk break off tapi jodoh diorg masih panjang. A tak lepaskan C walaupun C mintak dilepaskan. Kata2 A sebelum ni yg die takkan lepaskan C kecuali kalau C sendiri yg mintak, dah tak valid rasanya. Apa yg B tau, die takkan jumpe kawan sebaik A. Cuma kadang2 B keliru, A macam bagi harapan pada die. Kalau bole B pun nak ending yg baik, yg gembira. B taknak jadi perampas kebahagiaan org. B jugak taknak A terima die hanya sebab kesian atau sebab A dah takde pilihan lain. B nak A sendiri yg buat pilihan.



click to vote and view the result
 

Get your own Poll!

Monday, October 19, 2009

aku suke

hari ni aku jumpe satu blog yg best..sebab aku suke bace info yang ade kat blog die..akak, saye promote blog akak. jangan marah ye..

banyak lagi yang aku tak tau tentang blogging rupanye..*almaklumlah..baru lagi psl blogging ni* so kalo korg rase nak tau info yg bernas lagi best plus nak tengok anak die yg cumel tu sila lah click sini ok. ;]

kat bawah ni ade capture view blog die..



Sunday, October 18, 2009

cuti-cuti kuala lumpur ~ karaoke | movie

jumaat lepas huda, ayien dan aku hangout same..since diorg pon cuti *almaklumlahh ex-employer aku tu kap lam ya nga* so bos dengan murah hati kasik cuti kat kengkawan aku tu..huda *fyi her name axactly same with me, it just her name has space between nurul and huda. mine with no space ok* ok where were we..hah, huda fetch me at my house dalam pukul 10 lebih. with her car. uUuu~..she got a new car, viva..black one. just before she arrived, cik yana singgah rumah aku kejap nak ambik bunga gin *betul ke aku eja tu yana?correct me if i am wrong ok* bunga gin tu aku tolong kak ida dengan yana buat hantaran..kak ida cakap mak datin yg tempah..hehe




ini lah rupa kelopak bunga gin yang aku buat tu. bila da siap jadi macam kat bawah ni.




yes. inilah dia bunga gin.




okey. we're on our way to ayien's house. nak tau? kami sesaaat! haha.




da sampai..old town kat sri rampai. kami lepak, online, eating..capture picture lagi..





dari kiri : huda, ayien, huda. haha cam kelaka name aku taip dua kali. =P




 da kenyang kami melalak kat ktv ampang park. karokk! hehe.




  masing2 tunjuk bakat nih. tu ayien da tak cukup lantai nyanyi, naik atas sofa plak.




amat senorok keluar dengan anda berdua. lepas gian karaoke, hehe. thank you guys!



lepas besuka ria karok aku jumpe pacik hisham plak. makan malam kat mc'd ampang park. it's on him. sangat sedap bile kite makan orang bayarkan. =P haha. then suda kenyang, ade terase nak lepak2 lagi. kami tengok wayang, mane lagi kalo bukan klcc kan. *da situ je yg dekat*



tiket ni macam da sebulan punye. padahal baru je dua hari. tu pacik hisham la punye keje. die buat korek telinga die kot. =P

cite ni bes la jugak..pasal robot klon yg dipanggil surrogate..mula2 aku ingatkan cite ni macam cite enemy at the gate tu sebab tengok pic muke robot die tu ade ala2 terminator tp lain plak hehe. dengan surrogate ni kite bole kua rumah bkerja, mancing, enjoy, nak flirt pon bole..tujuan supaye ape tak jejas body kite la kn..sebab tu hantar robot klon represent diri kite. kalo nak tau lebih lanjut sile la tengok sendiri..hihi aku bg 3~4 bintang =D

p/s : en. hisham, u owe me burgerking dear..

happy?? yeahh..

yayyyy!!!!!!
at last..my display mood for posting already cure itself..wehehe
aku da depress tahap dewa helang betapa kat angkasaraya da aritu..
hehek..best3..=P bole la beta dengan girang upload segala yg beta suke..

Tuesday, October 13, 2009

saye tau awak..



saye suke tanye awak macam tu. saye tau awak akan jawab yang same, tapi saye tetap nak tanye lagi soalan tu. saye tau mesti awak rimas kan? saye tau, awak tau ape yang saye rase. saye bukan sengaja nak buat mcam tu. awak, saye mintak maaf. saye tau awak tak suke. saye tau awak perasan sume gerak geri saye. awak tau ape yang saye nak. awak tau perasaan saye dan awak buat2 tak tau tapi awak tak pernah hilang dari hidup saye, saye tau awak nak jaga hati saye. awak taknak saye jadi macam dulu. saye tak marah. saye faham. saye tau awak..

Monday, October 12, 2009

tulon laaaaaaaa...



tak tau nape jadik macam ni..
aritu kucing aku putih duduk atas keyboard..
petu tah ape bende die tekan tah..
bile aku bukak blog guna firefox jadik macam dalam pic tu..
ingatkan kat pc atas je jadik macam tu..
tapi bukak kat laptop guna firefox pon same jugakk..
lagi satu da try remove firefox jugak..
tapi bile install baru tetap same..
huWaaaaaa..
tolong la sape yang tau cane nak betul kan..
takde toolbar nak edit langsung..
nak pilih font..nak upload pic..
nak color2..tak buyehhh...
tulon laa sape2 yang tau...
huk huk..nak nangis da nih..

p/s : ni guna explorer.. =[

Friday, October 9, 2009

Tag 4 [oleh cik orenlili]

huh..ayie lagi cepat langsaikan hutang tag cik orenlili dr aku..takle jadik nih..
mari kito..sonang yo..lobeh kurang macam Tag 1 *sile tekan kalo nak review, kalo nak amik pon bule jek*

okeh2..syarat2 nye adelah..harus menggunakan google image search engine untuk carik jawapan kat bawah..selamat bejaya diriku..ewahh



1. The age of your next birthday




2. Place I like to travel the most




3. My favourite food




4. Nick name that I have






5. My favourite colour




6. The city I live now




7. The place I was born




8. My college major




9. My bad habbits




10. My hobby



 

 


11. My wish




12. Tag 12 people

aku nak tag sume! amik ko! =P