Pages

Friday, December 7, 2007

fri - 7 dec 2007 , 9.35 a.m.

hati menangis berlagu pilu
hentikanlah sensara didada
lupakanlah kenangan dahulu
hanya
kan membuatku terseksa

inginku buang jauh
dari jasad juga hatiku
inginku melangkah jauh
dari segala kehidupanku

aku hanya ingin dihargai
aku hanya mahu dicintai
kamu hanya perlu mengingati
kamu hanya perlu menyayangi

jika pintaku kekuranganmu
jauhkanlah dirimu dariku
katakanlah kau membenciku
biarlah aku dengan diriku

ku simpan cinta didada
tak dapat kulepas walau dipaksa
rasa hati yang terluka
kerna aku hanya insan biasa

Wednesday, December 5, 2007

satu hari dihari jumaat...

salams...
aku nk cite pengalaman aku...mmg first time...
mgkin bg org lain benda tu x sebrape tp pd aku da cukup buat aku rase mcm2...bende ni jd ms aku praktikal dulu..

satu hari di hari jumaat...lps keje aku balik umah...kwn aku dtg sbb nk tmnkn aku...owner umh tu xde balik kg...kitorg dok kt krusi luar...kwn aku pn x brape sihat...da 2 ari dmm...pastu kene bengok plak...so die baring kt krusi...tibe2 t'nmpk plak buah betik yg masak ranum...die tetibe trase nk mkn...so die gi la amik...lps maghrib je...bdn die pns...ptg tu xde plak pns sgt...aku pn gi mntk le ubt kt pakcik dpn umah tu...die pn xde panadol...pastu die bg ubt dmm...serbuk... (slalu kt kedai cina leh dpt)...tibe2 nmpk kwn aku muntah...pakcik tu tanye name penuh die pas2 tgk2 kn die...pakcik tu ckp kwn aku kene 'tgur'...die pn ubtkn kwn aku tu...bace2 kn skit ape yg patut...pakcik tu pndai urut@ubtkn org...

balik umh aku suh le die buat cmne yg pakcik tu srh...so ok la...tp dmm die x kebah lg...

makin pns...btul2 lps azan isyak die ckp tgn, kaki die kebas...aku urut...pastu tibe2 muke die bekerut thn sakit...tgn die da krem...aku truskn urut...aku tgk die thn sakit...smpai nangis...mase tu aku da x thn...aku srh die sbr kejap, bace ayat kursi aku nk pggil pakcik tu...tp pakcik tu da gi keje...makcik tu bg no phone...nk carik pen plak xde...tgh tggu makcik tu carik pen aku dgr kwn aku jerit name aku...banyak kali...lg skali aku dgr...aku trus lari balik umh...tgn die mmg da x blh lurus...tegang sgt...bdn die da lenjun dgn peluh...aku nk selimutkn die tp die ckp pns...die srh aku jirus muke die dgn air...pastu aku urut lg tgn die...die nangis lg...aku dgr makcik tu pggil aku...trn gi umh die...die bg no phone pakcik tu...aku call kt situ gak...srh die balik cpt...

aku balik umah...mase tu die mmg truk sgt...die ckp nk baring atas lantai...aku tolak meja...aku tarik die baring atas lantai...die ckp sakit sgt...smpai srh aku pijak tgn die...die da beguling atas lantai...aku x smpai ati nk pijak...aku tkn tgn die kuat2...

ya Allah...kau kurgkn lah sakit die...aku sedey sgt...aku da nangis time tu...die da mcm org kene strok...aku srh die bace ayat kursi...die x igt...die srh aku mulekn dulu...aku bace ayt kursi die ikut skali...aku bace 2, 3 kali...pastu husband makcik tu dtg...tlg urutkn die...x lame tu pakcik tu balik...die tlg tgk2 kn...die ckp kwn aku da terkene 'barang' org...ya Allah...tuhan je la yg tau cmne prasaan aku time tu...takut, sedey, sume ade...

aku call abg die...srh dtg umah aku...tp abg die kt cyber lg...pakcik tu srh kitorg gi jmpe sorg pakcik ni...(pandai ubat org) dekat2 situ gak...kitorg pn setuju...tp bile smpai sane

pakcik tu xde umah...die ubat org kt luar...kitorg tggu smpai abg die dtg...husband makcik tu yg guide...die ckp lps kitorg gi umah pakcik tukg ubt tu...bende tu dtg...pakcik tu ckp antu air...wallahualam...bende tu nk mkn sgt...tp pakcik tu da bunuh...

abg die dtg bwk balik klang...umah ayh angkat die...mlm tu jgk berubt...aku tgk ayh agkt die ubtkn die dpn mate aku...pakcik tu tanye kwn aku gi mane 2,3 ari ni...Pakcik tu ckp bende tu ade kt umh sewa aku...pakcik tu tanye ade pgg pokok x? Tp mase tu x bley nk pk pape...smpai ade satu mase tu...sume yg ade kt situ dpt rase ade bende kat luar...bunyi mcm kelawar...time tu aku dok dekat dgn pintu...mmg takut sgt...tp sume org diam jd aku diam gak...yg aku tau ade 2 bende dlm bdn die...bende tu nyorok kt dua2 blakg telinga...kitorg x nmpk...tp ayh angkt die b'ckp dgn bende tu...bile pakcik tu sentuh blakg telinga...kwn aku ckp sakit...pakcik tu kluarkn bende tu dr bdn die...abis berubt pg tu pkl 2 lbh...istri die ckp...nasib baik die dtg awl...so xde la smpai x sdrkn diri...tp die ckp tgn die still kebas lg...pakcik tu ckp nti ilang sndiri...pstu kitorg balik umh ayah angkt die tu...(berubat kt umah lain) tdo sane mlm tu...ayah agkt die psn jgn gi umh tu time senja/maghrib...skrg da ok...tp smlm pakcik dpn umah aku ckp dgn aku yg bende tu ade lg kt situ...ade org letak kt pokok betik dpn umh...bru la aku t'igt pokok yg ayah angkat die tanye rupenye pokok betik...kalo nk kuar/masuk umah mmg lalu dekat2 situ...tp skrg lalu jauh skit...fuh! t'igt sblm ni slalu duduk tepi tembok pokok tu...seram...

ayah angkat die psn kt kitorg bace ayat kursi 7 kali...yg kali ke 7 tu mintak doa sebelum ayat terakhir...insyaAllah termakbul...kalo bace ayat tu lps solat maghrib...7 malaikat akan jg sekeliling kita smpai maghrib seterusnye...insyaAllah...

Friday, November 2, 2007

surat berantai...humpp..

arinih..dapat msg dari sorg kawan...surat berantai...kalo kwn sejati akn fwd balik...hm...pd aku kalo kwn sejati x dnilai pd msg atau sesuatu bnde..sume tu pd hati...mayb untuk 1 atau 2 msg bole la d fwd kan tapi kalo da seploh...rsny kite pn tau kalo kwn kite tu ikhlas atau x kwn ngan kite kn..ape pon yg pnting kalo susah die dpt tulon..dulu...aku ade gk terasa kalo kwn2 aku tu x bg adiah ke ape ke..tp tu mase kecik2..tatau pape lagik..bile da besa nih bru la tepk..sume bnde tu x pnting pn..asalkn kite saling igt mengingati..msg skali2 x salah..tp jgn la smpai nk mbebankn kwn plak..drp rs suke jd tepakse plak..humm..kalo kwn kite tu x bls jgn la igt die x igt plak..mayb die sibuk..x smpat nk reply or fwd..bnyk lagik bende yg boleh dbuat slain tu..kan2 =D so..wat ever it's just let it b..n b ur self.. ;]

Tak Akan Ada Cinta Yang Lain - by Titi Dj





Haruskah ku ulangi lagi
Kata cinta ku pada mu
Yakin kan dirimu

Masihkah terlintas di dada
Keraguan mu itu
Susah kan hati mu

Tak akan ada cinta yang lain
Pastinya cintaku hanya untuk mu
Pernah kah terbersik oleh mu
Aku pun takut kehilangan
Dirimu

Ingatkah satu bait kenangan
Cerita cinta kita
Tak mungkin terlupa

Buang semua angan muluk mu itu
Percaya takdir kita
Aku cinta padamu

Akan kah nanti
Terulang lagi
Jalinan cinta semula

Dengarlah bisikku
Bukalah mata hatimu

takde

kadang-kadang ade hati
tapi belum tentu mengerti
takde hati tapi mungkin mengerti
ape yg dirase hanya dihati

suke tapi macam tak suke
peduli tapi macam tak peduli
sayang tapi macam tak sayang
cinta tapi macam tak cinta

risau tapi kadang-kadang je
ambik berat bukan boleh angkat
cakap tapi macam takde suara
tegur tapi tak berjumpa

sakit tapi tak rase
manis tapi takde gula
geram tapi tak boleh buat ape
nangis tapi tak bersuara